DPS u Kolašinu i Pljevljima još nije odredio nosioce liste

Iz te partije tvrde da su razlozi za već treće odlaganje sjednice OO u Kolašinu, na kojoj bi se finiširala izborna lista, „tehničke prirode“ i da nema nikavih nesuglasica
1 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Boris Pejović
izbori, glasanje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2014. 06:41h

Demokratska partija socijalista (DPS) još nije odredila nosioce liste na lokalnim izborima u Kolašinu i Pljevljima.

Iz te partije tvrde da su razlozi za već treće odlaganje sjednice OO u Kolašinu, na kojoj bi se finiširala izborna lista, „tehničke prirode“ i da nema nikavih nesuglasica.

Prema nezvaničnim informacijama, međutim, u OO su podijeljeni između aktuelnog predsjednika Opštine Darka Brajuškovića i prvog čovjeka kolašinskog DPS- a Srećka Medenice. Brajušković, navodno, ima podršku „centrala“ partije, dok je većina članova OO za Medenicu.

„Većina smatra da je Medenica ozbiljniji kandidat i da Brajušković nije na najbolji način opravdao povjerenje koje mu je ukazano izborom na funkciju predsjednika Opštine.

Mnogi smatraju da na toj funkciji treba da bude neko sa jačim autoritetom, jer sadašnji predsjednik Opštine nije uspio da obuzda samovolju i nedopustivu samostalnost pojedinih opštinskih funkcionera. Medenica slovi kao neko ko je naklonjen Grupi građana, to jest, Milu Šukoviću i Mileti Bulatoviću, čija je politička grupacija sada, a najvjerovatnije i nakon izbora koalicioni partner DPS”, kazao je član kolašinskog OO.

OO DPS-a u Pljevljima juče nije prihvatio inicijalnu izbornu listu, na čijem je čelu Filip Vuković nakon što se dio članova usprotivio predloženim rješenjima. Sjednici je prisustvovao i kordinator DPS-a za Pljevlja Milutin Simović.

Iz informativne službe Opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima sinoć su saoopštili da je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog i Opštinskog odbora, “izvršena analiza dospjelih 890 predloga mjesnih odbora”, a “onačan prijedlog pobjedničke odborničke liste biće definisan 27. aprila, kada će se održati naredna sjednica. Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, dio članova OO smatra da Vuković nije dobro rješenje i da bi DPS na izborima u Pljevljima mogao proći kao sa Vukom Golubovićem u Beranama.

Umjesto njega jedna od struja u DPS-u zagovara da nosilac liste bude Vlado Milinković direktor poreske Uprave u Pljevljima, za čije se ime, za razliku od Vukovića, ne vezuje ni jedna afera. Neki od članova Izvršnog odbora juče su imali zamjerke na predloženu listu jer se na njoj našli uglavnom direktori preduzeća i ustanova, a izostavljeno je nekoliko uglednih odbornika iz sadašnjeg saziva lokalnog parlamenta. Ostavljena je i mogućnost da na izborima DPS nastupi u koaliciji sa BS, nakon što je SDP saopštio da neće na izborima nastupiti u koaliciju sa DPS.

Bonus video: