DPS Bar: Pavićević otpisan, Srzentić nosilac liste

Dr Srzentić je hirurg, predsjednik barskog odbora i poslanik DPS u državnom parlamentu
129 pregleda 33 komentar(a)
Žarko Pavićević, Zoran Srzentić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Žarko Pavićević, Zoran Srzentić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2014. 06:58h

Izvršni odbor (IO), a potom i Opštinski odbor (OO) DPS Bara predložili su u četvrtak veče predsjedništvu partije dr Zorana Srzentića za nosioca liste na predstojećim izborima.

Dr Srzentić je hirurg, predsjednik barskog odbora i poslanik DPS u državnom parlamentu. Pod njegovim vođstvom, DPS je u prethodne četiri godine ostvarivao najbolje partijske izborne rezultate u ovom gradu.

Prema dostupnim podacima, aktuelni predsjednik Opštine Žarko Pavićević koji je faktički do prekjuče bio u najužem krugu kandidata za nosioca liste, na sopstveni zahtjev neće se naći na listi odborničkih kandidata DPS u Baru.

Pavićević je na funkciji predsjednika opštine bio od 2006 godine. Prema izvorima “Vijesti” iz DPS, Pavićević je sam zahtijevao da ne bude na listi kandidata za odbornike.

Spekulacije o povlačenju Pavićevića su intenzivirane nakon što je prije nekoliko dana objelodanjeno da je Pošta Crne Gore, kojom upravljaju kadrovi DPS-a, podnijela krivičnu prijavu protiv njega jer je njegova kompanija ZIB namjeravala da ih ošteti za 2,2 milona eura.

Opštinski odbor je u četvrtak veče dao saglasnost i na predloženu odborničku listu sa 37 kandidata.

Bonus video: