Vuković ili Milinković nosilac liste DPS-a u Pljevljima

Najvjerovatnije će Filip Vuković biti nosilac liste, iako značajan dio funkcionera DPS-a smatra da je Milinković bolje rješenje
121 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2014. 08:02h

Filip Vuković biće najvjerovatnije nosilac izborne liste DPS-a na predstojećim lokalnim izborima u Pljevljima, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Kao mogući kandidat pominje se i direktor Poreske uprave u Pljevljima Vlado Milinković.

Nekoliko članova Opštinkog odbora DPS u Pljevljima “Vijestima” je potvrdilo da je već urađena inicijalna izborna lista koju je radilo četvoro mlađih članova OO.

Na njoj je za nosioca liste postavljen Vuković, dok Milinković na listi nije među prvih deset. Navodno, saglasnost na izbornu listu dao je i Milutin Simović koji je koordinator DPS-a za Pljevlja.

Sa druge strane, Maja Rondović iz Informativne službe OO DPS kazala je “Vijestima” da lista još nije urađena i da će se do kraja sedmice znati ko će biti nosilac, a samim tim i kandidat DPS-a za gradonalečnika Pljevalja.

Ona je rekla da su mjesni odbori dostavili predloge za članove koji će se naći na izbornoj listi i da ih je ukupno 300.

Mnogi u DPS-u smatraju da je Milinković najbolje rješenje, s obzirom da u gradu važi za poštenog i radnog čovjeka i za njega se ne vezuje nijedna afera.

Izbor Milinkovića, smatraju njegove partijske kolege, smanjile bi se podjele u OO koje tinjaju već duže vrijeme. Sa druge strane, Vuković bi, ističu sagovornici “Vijesti” mogao da još više razjedini OO i ugrozi izborni rezultat na lokalnim izborima.

“Ukoliko bi on bio nosilac izborne liste, ubijeđen sam da veliki dio starih članova DPS-a neće glasati za njega“, rekao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Oni smatraju da Vuković nije dobro rješenje, s obzirom da je od 2006. do 2011. već bio na čelu Opštine Pljevlja, a sadašnja ga opštinska vlast optužuje da je lokalnu upravu zadužio više od 20 miliona eura.

Protiv Vukovića je opštinska Služba za unutrašnju reviziju podnijela i krivičnu prijavu, zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi, ali javnosti još nije poznato šta je uradilo tužilaštvo u tom slučaju. U pljevaljskom tužilaštvu kratko su kazali da je predmet u proceduri.

Predsjednik Opštine Miloje Pupović nedavno je izjavio da su nadležni istražni državni organi zbog načina poslovanja u vrijeme izvršne vlasti na čijem je čelu bio Vuković prije par dana iz Opštine odnijeli pet registratora kopija dokumenata.

Osim toga, Vukoviću se spočitava da je devedesetih godina prošlog vijeka učestvovao na barikadama u Pljevljima, zajedno sa Čekom Dačevićem, koji je to u jednoj televizijskoj emisiji i potvrdio.

Vuković je to demantovao. Vuković, smatraju sagovornici Vijesti ne bi bio dobar za nosioca liste i zbog činjenice da je više puta javno saopštio da su Darko i Duško Šarić korektni momci, iako su optuženi za najteža krivična djela, šverc narkotika i pranje novca.

Bonus video: