Čekaju odgovor

PzP: Da li će SDP i Pozitivna sa ostatkom DPS-a "podijeli zajedničke vrijednosti"?

"Pokret za promjene i Medojević su jedini politički subjekti na koje režim Mila Đukanovića nije nikada "računao""
21 komentar(a)
Pokret za promjene, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pokret za promjene, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.04.2014. 15:09h

Pokret za promjene (PzP) reagovao je na navode koalicije SDP-a i Pozitivne da je lider te partije Nebojša Medojević promijenio "previše političkih šinjela i na njega ne računaju ni građani Podgorice a ni njegovi koalicioni partneri koji mu ne daju da bude na odborničkoj listi".

Oni navode da "zbog agresivne i nevaspitane reakcije imamo obavezu da odgovorimo na pitanje koje oni postavljaju, da im ukažemo na potrebu njihovog jasnog određenja prema DPS-u, i da time stavimo tačku na bilo kakvo novo javno sporenje koje je kolegama iz SDP-PCG očigledno potrebno".

"Pokret za promjene i Medojević su jedini politički subjekti na koje režim Mila Đukanovića nije nikada "računao". A razlog za to je prost - PZP i predsjednik Medojević ne baštini ama baš nikave zajedničke vrijednosti sa DPS-om. A koje moralne, estetske i pogotovo koje materijalne vrijednosti baštine čelnici DPS-a, i kako su do tih vrijednosti došli, to dobro zna svaki građanin Crne Gore. Principijelna borba PZP-a za državu a protiv razorne DPS-ove politike podjela i pljačke, jedina je konstanta prevrtljive crnogorske političke scene, sve od osnivanja Pokreta za promjene do danas. A ta naša nepopustljivost je činjenica koja je usmjerila i koja i danas usmjerava sva politička dešavanja. Eto to je odgovor na uvredljivo i zlurado "pitanje" kolega iz SDP-PCG", navodi se u reagovanju PzP-a.

Dodaje se da kada je u pitanju odnos prema DPS-u, Pokret za promjene je "nebrojeno puta jasno rekao da je ta interesna grupa izvor svih problema, i da ona ne može biti dio nikakvog održivog, demokratskog rješenja".

"Sagledavajući ozbiljnost izazova sa kojima ćemo se uskoro suočiti, dubinu i obuhvat kriminalizacije strukture koja sebe naziva DPS, i uvažavajući iskustva iz regiona, mi smo jasno predložili ustavnu zabranu njenog rada. To su kristalno jasni stavovi koje smo iznijeli, na kojima stojimo, i čija će se utemeljenost pokazati, kao što se vremenom pokazala utemeljenost svih ocjena i sugestija PZP-a".

"Mi smo razočarani i ozbiljno zabrinuti konfuzijom koju je u podgoričkoj koaliciji SDP-PCG izazvalo jedno jednostavno pitanje – Hoćete li, nakon izbora, otići sa DPS-om? Drugim riječima - Da li je ta koalicija nastala kao opozicija samo jednom čovjeku, Miomiru Mugoši? I da li to znači da je sada, nakon Mugošinog penzionisanja, ta koalicija spremna da sa ostatkom DPS-a „podijeli zajedničke vrijednosti“?"

Dodaje se da uprkos tome što vjeruju da iz koalicije „Evropsko lice Podgorice“ neće do izbora dobiti odgovor na pitanje, iz PZP navode da će ovom reakcijom staviti tačku na bilo kakvo novo javno sporenje ovog tipa.

"Jer ukoliko nekome treba javni sukob unutar opozicije, kako bi to sukobljavanje kasnije poslužilo kao alibi za postizborno koaliranje sa DPS-om, PZP mu neće pomagati u izgradnji tog i takvog alibija", zaključuje se u saopštenju.