Mandić o DPS-u: Nećemo u koaliciju da šefovima kriminalnih bandi

"Nakon poraza Demokrstake partije socijalista (DPS) u Podgorici, neophodno je da dođe do prekompozicije vlasti na republičkom nivou"
110 pregleda 11 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.04.2014. 16:25h

Pobjeda opozicije u crnogorskim gradovima, a naročito u Podgorici, otvorće proces promjena i mogućnost da dođe do demokratske smjene vlasti, ocijenio je predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić.

On je razgovarao danas sa ambasadorom Austrije Johanom Frolihom sa kojim je, kako se navodi, razmotrio niz aktuelnih tema, sa akcentom na predstojeće lokalne izbore u Crnoj Gori.

Navodi se da je Mandić Froliha upoznao sa stavovima Demokratskog fronta u vezi lokalnih izbora i naglasio da će pobjeda opozicije, a naročito u Podgorici, otvoriti proces promjena i mogućnost da dođe do demokratske smjene vlasti.

"Nakon poraza Demokrstake partije socijalista (DPS) u Podgorici, neophodno je da dođe do prekompozicije vlasti na republičkom nivou, odnosno formiranja prelazne vlade koja će pripremiti parlamentarne izbore", kazao je Mandić.

On je kazao da je Nova, i pored toga što je Đukanović molio, odbila njegov poziv da sa DPS-om gradi novu vlast u Crnoj Gori.

"To smo uradili jer je DPS duboko kriminalizovana partija i jer su njeni rukovodioci povezani sa šefovima kriminalnih bandi, a predsjednik te partije je, što je i dokazano, lično organizovao i naplatio korupciju u privatizaciji Telekoma CG, odgovorni su i za stotine upropašćenih privrednih kolektiva, a, takođe su odgovorni i za to što do sada nije rasvijetljeno na desetine ubistava", kazao je Mandić.

Zato, dodao je, Nova ni u budućnosti neće sa DPS-om praviti bilo kakve koalicione aranžmane, "već će uraditi sve što je u njenoj moći da se DPS preseli u opoziciju".

"Ni najnoviji pritisci šefa DPS-a, medijske laži i podmetanja, kao i djelovanje raznih policijskih agentura i drugih saradnika protiv Nove neće nas primorati da uđemo u koaliciju sa DPS-om", zaključio je Mandić.

Bonus video: