Bošković: Zbog Zakona o finansiranju partija "život staje" u naredna tri mjeseca

"Bojim se da je taj zakon prije svega oštetio pojedince", kazao je Bošković
8 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Ivan Petrušić
Predrag Bošković, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 14.04.2014. 12:10h

Zakon o finansiranju političkih partija je sramota za pravni sistem i ne doprinosi većem povjerenju u izborni proces, ocijenio je ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković.

On je danas, nakon potpisivanja Protokola o međusektorskoj saradnju u prevenciji i institucionalizaciji djece, kazao da taj zakon neće doprinijeti većem povjerenju u izborni proces, već će stopirati sve aktivnosti države.

"Novi zakon o finansiranju političkih partija je najveća sramota za pravni sistem Crne Gore, jer je potpuna suprotnost onoga što mu je bila namjera", kazao je Bošković.

Bošković je podsjetio da je u prva tri mjeseca ove godine Crna Gora imala čime da se pohvali kada je u pitanju ekonomski ambijent, jer je 51 odsto više raspisanih oglasa za nova radna mjesta, a 32 odsto više ljudi je zaposleno.

"Sada je to sve stopirano i praktično život staje u naredna tri mjeseca", upozorio je Bošković.

On je naveo da Ministarstvo rada i socijalnog staranja ne može izvršiti obaveze u vezi interventnih situacija, kada je u pitanju socijalno staranje i mogućnost jednokratnih pomoći tamo gdje je to neophodno.

„Bojim se da je taj zakon prije svega oštetio pojedince, odnosno da je najmanje doprinio stvaranju povjerenja u izborni proces“, naveo je Bošković.

Ministar zdravlja, Miodrag Radunović, na pitanje novinara je kazao da su svi ljekovi koji se nalaze na pozitivnoj listi, osim sedativa, stigli u apoteke Montefarma.

On je rekao da će i sedativi uskoro biti dostupni u zalihama neophodnim do kraja mjeseca.

Bonus video: