DF: Bar je pred bankrotom zbog antinarodne i nesposobne vlasti

DF je istakao da se ovom gradu desila “neodgovorna i korumpirana vlast koja je uništila duhovne i materijalne vrijednosti i svoje građane ostavila na ulici"
2 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.04.2014. 15:04h

U svom prvom saopštenju u aktuelnoj izbornoj kampanji, Opštinski izborni štab Demokratskog fronta (DF) Bar ocijenio je da je ovaj “nekad moćan i prosperitetan grad” danas pred bankrotstvom.

Podsjećajući da privreda ne radi, da se radnici okupljaju na zborovima i štrajkovima, "uz sve veću bijedu i zaduženost, ne računajući dugove koje im ova vlast dnevno uvećava", DF ukazuje da su ovo samo neki od razloga zbog kojih "nesposobna i antinarodna lokalna vlast u Baru treba da bude smijenjena".

"Predstojeći lokalni izbori su poslednja prilika da se spasi ono malo što je ostalo neuništeno i krene putem ozdravljenja privrede Bara. Našem gradu nema bolje budućnosti bez smjene korumpirane i kriminalizovane vlasti. Preispitivanje postojećeg stanja , poziv na odgovornost za učinjeno, oduzimanje nezakonito stečene imovine , puna istina o stanju u kojem se nalazimo - sve su to uslovi da bi Bar ozdravio i krenuo naprijed-navod eiz štaba DF Bara, ističući da je DF sa Baraninom Miodragom Ćakijem Lekićem na čelu "jedina garancija bolje budućnosti za Bar i Barane”.

U saopštenju se akcentuje da je kroz vjekove Bar uvijek bio na prvom mjestu: prva pobjeda –Tuđemili 1042, prva država –Kraljevsko priznanje 1077, prvi svetac - Jovan Vladimir (986-1014), prva Dinastija- Vojislavljević, prva kultura-Grgur Barski ,"Kraljevstvo Slovena", prva radio-telegrafska linija na Balkanu Bar-Bari 1904, prva željeznička pruga 1908…

Navodeći da su vjekovima stvarali, te da su imali luku, željeznicu, puteve, brodove, kamione, barske proizvode od maslina, loza i agruma, DF je dodao da se ovom gradu desila “neodgovorna i korumpirana vlast koja je uništila duhovne i materijalne vrijednosti i svoje građane ostavila na ulici”.

"Iza maske strateških partnera , tranzicije I privatizacije , krili su se tajni ugovori , rasprodaja državnih monopola, sticanje ogromnog bogatstva ljudi bliskih vlasti, spekulativna finansijska tržišta. Sve se ovo dešavalo u ambijentu slabih i korumpiranih institucija i izgrađenog tajkunskog neoliberalnog koncepta, što je rezultiralo kriminalizacijom društva, nestankom privrede i siromaštvom najvećeg broja građana", zaključili su iz barskog DF.

Bonus video: