DPS: MANS je parapolitička organizacija koja služi kao pretorijanska straža DF-u

"MANS zloupotrebljava fondove kako bi širila neistine o jednoj političkoj opciji"
71 pregleda 15 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.04.2014. 15:30h

"Mreža za afirmaciju nevladinog sektora nije nevladino udruženje. To je parapolitička organizacija koja služi kao pretorijanska straža Demokratskom frontu. Nije na nama da sudimo zašto su izabrali da budu servis Mandiću, Medojeviću i Daniloviću, ali ako im je cilj borba protiv korupcije zašto ne istraže partijska zapošljavanja u Pljevljima, gradnju vikendica na Žabljaku i Đuđevini, kupovinu glasova u Herceg Novom, stotine i stotine hiljada eura potrošenog keša i isplaćenih honorara bez pokrića u NSD i PZP-u", navodi se u reagovanju demokratske partije socijalista, na navode MANS-a da je tužba protiv njih koju je ta partija najavila da će podnijeti, "poruka upućena običnim građanima".

Demokratska partija socijalista (DPS) je ranije najavila da će u narednih nekoliko dana podnijeti krivične prijave Tužilaštvu sa ciljem da se otkriju osobe koje, kako su kazali iz te partije, stoje iza namještaljke o navodnoj kupovini glasova.

DPS: MANS usporava demokratski razvoj, za namještaljku slijede prijave >>>

MANS: Tužba koju je najavio DPS je poruka upućena običnim građanima >>>

Dnevni list Dan objavio je u subotu transkript audio snimka koji navodno pokazuje da aktivista DPS-a, Predrag Vasović pred lokalne izbore u Podgorici dogovara kupovinu ličnih karata i za jednu nudi oko 90 eura. Audio-snimak postavljen je na portal MANS-a www.prijavikorupciju.me.

"Umjesto da novac koji dobija iz evropskih fondova za suzbijanje korupcije troši kako bi ta pojava, karakteristična za sve zemlje svijeta, što manje uticala na naš dalji demokratski razvoj, MANS zloupotrebljava fondove kako bi širila neistine o jednoj političkoj opciji“, saopšteno je ranije iz DPS-a.

U današnjem reagovanju, DPS navodi da o njihovim tvrdnjama da je MANS "parapolitička organizacija koja služi kao pretorijanska straža Demokratskom frontu" svjedoče nedemantovani audio snimci, izvještaji državnih institucija, kao i optužbe njihovih partijskih kolega i to poslanika, a ne anonimnih glasova iz naručenih telefonskih razgovora.

"Upornim tvrdnjama da osobe čiji se glasovi čuju na snimku sa njihovog sajta imaju veze sa DPS-om MANS ne prestaje da iznosi laži i to vrlo providne. Stotinu puta ponovljena laž neće postati istina, ali će zato krivična prijava i istraga koja će, vjerujemo, uslijediti doći do onoga što mi u Demokratskoj partiji socijalista dobro znamo. Mi mirno čekamo dalje procese, nijesmo sigurni da drugi mogu biti opušteni, iako se pokušavaju takvim predstaviti. Nama je potpuno jasno da MANS mora Crnu Goru predstaviti u najgorem mogućem svijetlu, zato što od toga zavise njihovi prihodi. Koga bi oni inače animirali da donira za demokratizaciju već demokratske države, zato nas i predstavlja kao najgore, i vlast i sve građane jednako, da bi opravdali svoje velike budžete. Zato se i bave ovakvo jeftinim namještaljkama. A sigurni smo da oni koji su im donirali novac nijesu ga namijenili za montaže i narušavanje demokratičnosti izbornih procesa, zbog toga će MANS morati da polaže račune na više adresa", navodi se u reagovanju DPS-a.

Bonus video: