DPS: MANS usporava demokratski razvoj, za namještaljku slijede prijave

"Namještaljku koju su snimile dvije za sada anonimne osobe, požurili su da prenesu opozicioni mediji"
27 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.04.2014. 18:57h

Demokratska partija socijalista (DPS) u narednih nekoliko dana podnijeće krivične prijave Tužilaštvu sa ciljem da se otkriju osobe koje, kako su kazali iz te partije, stoje iza namještaljke o navodnoj kupovini glasova.

Dnevni list Dan objavio je u subotu transkript audio snimka koji navodno pokazuje da aktivista DPS-a, Predrag Vasović pred lokalne izbore u Podgorici dogovara kupovinu ličnih karata i za jednu nudi oko 90 eura. Audio-snimak postavljen je na portal MANS-a www.prijavikorupciju.me.

„Umjesto da novac koji dobija iz evropskih fondova za suzbijanje korupcije troši kako bi ta pojava, karakteristična za sve zemlje svijeta, što manje uticala na naš dalji demokratski razvoj, MANS zloupotrebljava fondove kako bi širila neistine o jednoj političkoj opciji“, saopšteno je iz DPS-a.

Iz te partije navode da su sigurni da ambicija onih koji su podržali takav projekat nije bila da, umjesto predizbornih programa, građani u kampanji slušaju „izmišljene razgovore nepostojećih aktivista naše partije“.

„Providnu namještaljku koju su snimile dvije za sada anonimne osobe, požurili su da prenesu opozicioni mediji i fokusiraju je kao glavnu temu nekoliko narednih dana. Snimak može da napraviti svaki građanin, da priča o navodnoj korupciji i to postavi na sajt MANS-a“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Oni pitaju da li će sjutra, ukoliko se pojavi snimak na kojem se čuju dvije osobe da razgovaraju o tome kako Demokratski front kupuje glasove, osvanuti na naslovnim stranama.

„Ako za korupciju bude optužen Demokratski front, to se sigurno neće naći na aplikaciji MANS-a, niti će to Dan prenijeti. Da su tako nešto htjeli da urade, mogli su objaviti snimak Gorana Danilovića koji je u Herceg Novom objašnjavao partijskim kolegama kako je bolje za hiljadu EUR kupiti glasove, nego plaćati studentima vozne karte“, kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, akcija skretanja pažnje sa afere DF u Pljevljima, partijskog zapošljavanja i pravljenja kuća od novca građana za funkcionere Fronta i dalje je u toku, samo što MANS ide i korak dalje.

„Dovodi nas u vezu sa osobom koja je uhapšena zahvaljujući efikasnosti državnih organa, ali i našoj političkoj volji za borbu protiv organizovanog kriminala. Optužuju nas, iako su dobro čuli kao i cijela Crna Gora da je ta osoba finansirala Novu srpsku demokratiju, a što nije niti moze biti demantovano“, rekli su iz DPS-a.

Oni su najavili da će u narednih nekoliko dana podnijeti krivične prijave Tužilaštvu sa ciljem da se otkriju osobe koje stoje iza namještaljke o navodnoj kupovini glasova.

„U slučaju da ovo bude praksa ponasanja MANS-a i ostalih opozicionih satelita u narednom periodu će se srijetati sa krivičnim prijavama i zakonima Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: