Medojević jednoglasno izabran za predsjednika PzP-a

Za zamjenika predsjednika izabran je Branko Radulović, dok su potpredsjednici Zoran Marsenić, Branka Bošnjak, Koča Pavlović i Veljko Vasiljević
75 pregleda 28 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.04.2014. 12:48h

Pod sloganom “Promjene u koje vjerujem” i uz poziv na pomirenje, jedinstvo opozicije i slanje dosadašnje vlasti u istoriju, delegati izborne skupštine Pokreta za promjene su jednoglasno ponovo izabrali dosadašnjeg lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića za predsjednika te partije.

Za zamjenika predsjednika izabran je Branko Radulović, dok su potpredsjednici Zoran Marsenić, Branka Bošnjak, Koča Pavlović i Veljko Vasiljević.

Medojević je u pozdravnom govoru kazao da PzP, odnosno Demokratski front i kompletnu opoziciju očekuje rat za Podgoricu i ostale opštine na izborima 25. maja.

"Zato ovu skupštinu možemo smatrati prvim predizbornim skupom opozicije. Valjda vam je jasno zašto se (Miomir) Mugoša nije kandidovao. I on ima istraživanja koja i mi imamo i neće da pred penziju bude tako brutalno poražen u Podgorici. Ako mi uradimo svoj dio posla, a DF će ga uraditi sigurno, za ostale ne znam mada bih volio da i druge kolege iz opozicije budu ovako organizovani i čvrsti u odnosu prema DPS-u, sigurni smo da ćemo moći konačno da kažemo da je došlo vrijme da pobijedimo na lokalnim izborima, organizujemo vanredne parlamentarne izbore, kako bi bi ovu vlast poslije 25 godina poslali u istoriju”, kazao je Medojević.

On je rekao da je Berane dokaz da se “čak i lopovska vlast može smijeniti ako je opozicija složna”.

Podsjećajući na istorijat partije, Medojević je rekao da je DPS od PzP-a i Liberalnog saveza ukrao ideju nezavisne države, ali da PzP “nije htio da pravi takvu državu sa lopovima, čije je deviza bila prvo država pa demokratija” i da se “na kraju ispostavilo da je Milo Đukanović napravio taj zaokret zbog imuniteta od optužnica za kriminal”.

Radulović je kazao da nema budućnosti u Crnoj Gori bez smjene režima.

“Što prije to bolje. Da režim podnese račune i plati za sve ono što su uradili u posljednjih 25 godina”, kazao je Radulović.

Na Skupštini su govorili i Boban Batrićević u ime Foruma 2010, član političkog savjeta DF-a Milan Popović, profesor Vladimir Božović, Milan Knežević u ime grupacije koju predvodi u DF-u i predsjednik Nove Andrija Mandić, dok se lider DF-a Miodrag Lekić obrati video porukom.

Na skupštini, kojoj je prisustvovalo 450 delegata, izabranoje i Predsjedništvo, Glavni odbor i drugi organi partije.

Bonus video: