Forum 2010 uz Lekićevu listu

Modeli podrške mogu biti različiti - od javnog poziva da se glasa Lekić, do toga da neki članovi Foruma budu na listi
71 pregleda 104 komentar(a)
Miodrag Lekić, Žarko Rakčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Lekić, Žarko Rakčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.04.2014. 06:47h

Iako još nije donio zvaničnu odluku, Forum 2010 je blizu stava da podrži Miodraga Lekića za gradonačelnika Podgorice i listu koju će on predvoditi, saznaju “Vijesti”.

Forum će vjerovatno donijeti takvu odluku u skladu sa svojim ranije saopštenim stavom da se zalažu za promjenu razmišljanja i načina vladanja u Crnoj Gori i Podgorici i za diskontinuitet politike.

Model vjerovatne podrške koju će udruženja koje predvodi Rakčević dati Lekiću još nije preciziran. Prema izvorimna bliskim Lekiću i Formu, lepeza modela je široka - od toga da se da javna podrška Lekiću, pa do toga da neko od ljudi iz Foruma 2010 bude na dijelu građanske liste koju predvodi Lekić.

“Vijesti” su ranije objavile da na odborničkoj listi Fronta u Podgorici vjerovatno neće biti članova Predsjedništva tog političkog saveza, a izvjesno je da će se na listi naći i vanstranačke ličnosti.

Tako na odborničkoj listi u Podgorici vjerovatno neće biti lidera Nove Andrije Mandića i Gorana Danilovića, čelnika PzP-a Nebojše Medojevića i Branka Radulovića, Milana Kneževića i Vladislava Bojovića.

Članovi Predsjedništva složili su se da u Podgorici nastupe sa širokom listom kao na parlamentarnim izborima.

Bonus video: