DSS: SDP pere ruke od vladanja sa DPS-om

"Ko je i sada u koaliciji sa DPS-om na vlasti? DSS nije, ali SDP jeste. Ko su ministri u Vladi Crne Gore, ako nisu iz SDP-a? Ko su sekretari u opštinama, ako nisu iz SDP-a?"
139 pregleda 9 komentar(a)
Matija Nikolić, Foto: Arhiva Vijesti
Matija Nikolić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.04.2014. 11:33h

Demokratska srpska stranka najoštrije je osudila izjavu šefa odborničkog kluba Socijaldemokratske partije SDP u Podgorici Đorđa Suhiha u kome govori o koaliciji DSS-a sa Demokraskom partijom socijalista u Podgorici kao i niza drugih, kako su istakli, neistina i prljavih konstrukcija koje su neprilične zvaničnoj i javnoj komunikaciji.

"Nama je jasno da Socijaldemokrate danas žele da se operu od zajedničke 15- godišnje vladavine sa DPS kojom su zajedno unazadili društvo, uništavali i otimali javnu imovinu, krali izbore, zapošljavali nestručne partijske kadrove. I sada su baš oni našli da nekome govore o pravdi i da se, navodno, bore za nju“, rekao je portparol DSS Matija Nikolić.

On je podsjetio kolegu Suhiha da je SDP partija koja je u vlasti sa DPS-om petnaest godina, a ne DSS.

"DSS nije, ali SDP jeste. Ko je i sada u koaliciji sa DPS-om na vlasti? DSS nije, ali SDP jeste. Ko su ministri u Vladi Crne Gore, ako nisu iz SDP-a? Ko su sekretari u opštinama, ako nisu iz SDP-a? Ko su predsjednici ili članovi Upravnih odbora ako nisu iz SDP-a? Da li je članska karta SDP-a bila najjači adut u zapošljavanju u pojedinim javnim preduzećima u kojima ste gazdovali? A koliko je kadrova iz DSS u vlasti, državnoj ili opštinskoj ili zaposleno u javnim preduzećima, kada već govorite da smo sa DPS-om u koaliciji?“, pitao je Nikolić.

DSS pozdravlja privođenje pravdi, "evropskoj, crnogorskoj, ili srpskoj, ukoliko to nije univerzalna kategorija, a trebalo bi da jeste, po zakonitim principima prava, svakog onog ko se ogriješio o zakon i nada se da će doći i taj trenutak, upravo zbog naših građana i našeg naroda“.

"DSS-u, koji je zbog svojih političkih principa ostajao, ne samo bez svih lagodnih benefita koje su crnogorske socijaldemokrate tako obilno koristile, već i bez elementarne egzistencije, ostalo je jedno sitno zadovoljstvo- da glasa za vašeg dojučerašnjeg idola koji vam je bio i graditelj i grandiozna politička figura, a vaša ljubav prema njemu je bila neizmjerna jer vas je Mugoša doveo na vlast. Danas je vaša mržnja prema Mugoši isto toliko neizmjerna jer vas je otjerao iz vlasti. Vi, gospodo iz SDP-a imate još jednu neizmjernu mržnju- mržnju prema srpskom narodu. E, zato se Predsjedništvo DSS odlučilo da glasa protiv vas“, poručio je Nikolić.

Bonus video: