Vlada: Netačni navodi MANS-a da je bilo oglasa za zapošljavanje prije izbora

"U to se, kako su naveli, može uvjeriti svaki građanin jednostavnim uvidom u sadržaj internet portala Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje"
113 pregleda 10 komentar(a)
Vlada Crne Gore, sat za planetu, Foto: Luka Zeković
Vlada Crne Gore, sat za planetu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.04.2014. 17:33h

Crnogorska Vlada odbacila je tvrdnje Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da državni i lokalni organi krše Zakon o finansiranju partija i ocijenila ih kao proizvoljne, netačne i zlonamjerne.

MANS je podnio prijave Državnoj izbornoj komisiji protiv državnih i lokalnih organa zbog kršenja zabrane zapošljavanja u 71 slučaju i Zavoda za zapošljavanje koji je omogućio takvo oglašavanje.

Iz Vlade su demantovali da je više organa državne uprave, lokalnih samouprava i privrednih društava u većinskom ili djelimičnom državnom vlasništvu prekršilo Zakon o finansiranju političkih partija.

Zajedničko reagovanje potpisali su Biro za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprava za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma, Uprava za kadrove, Zavod za zapošljavanje i Montenegro airlines.

"Uprava za kadrove i Zavod za zapošljavanje nijesu sprovodili javno oglašavanje za potrebe državnih organa, organa državne uprave, organa lokalne samouprave, organa lokalne uprave, javnih preduzeća, javnih ustanova, državnih fondova i privrednih društava čiji je osnivač i/ili većinski ili djelimični vlasnik država ili jedinica lokalne samouprave nakon što je predsjednik donio odluku o raspisivanju lokalnih izbora u 12 opština", navodi se u reagovanju. U to se, kako su naveli, može uvjeriti svaki građanin jednostavnim uvidom u sadržaj internet portala Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje na internet adresama www.uzk.co.me i www.zzzcg.org

Zato tvrdnje MANS-a odbacujemo kao apsolutno proizvoljne, netačne i zlonamjerne", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: