Stanić poveo trećinu članova odbora Nove

Direktor pljevaljskog "Vodovoda" Milan Lekić izabran je za nosioca liste na lokalnim izborima koji će se održati 25. maja
111 pregleda 11 komentar(a)
Novica Stanić, Foto: Savo Prelević
Novica Stanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2014. 08:22h

Predsjednik pljevaljskog odbora Nove srpske demokratije Novica Stanić kazao je da je podnio ostavku na tu funkciju jer odbor nije prihvatio njegov zahtjev da se se tajno glasa o nosiocu liste Demokratskog fronta u tom gradu.

On je tražio da 84 prisutna člana odbora glasaju tajno, a kada za to nije dobio većinu, napustio je sjednicu sa 33 člana odbora koji su ga podržali.

Protiv njegovog predloga bilo je 40 članova.

Stanić je tražio da se odbor, koji broji 103 člana, izjasni tajno jer "ne vjeruje u glasanje kao u Sjevernoj Koreji".

Prije početka glasanja, ističe Stanić, nekoliko članova je u znak revolta napustilo sjednicu a nekoliko njih nije ni glasalo.

"Nakon što naš predlog nije prošao ja sam napustio sjednicu i podnio usmeno ostavku. Pisano ću to uraditi u ponedjeljak kada se vratim sa puta iz Beograda", rekao je Stanić.

Direktor pljevaljskog "Vodovoda" Milan Lekić u nastavku sjednice izabran je za nosioca liste na lokalnim izborima koji će se održati 25. maja.

Vlast u Pljevljima u posljednje četiri godine drži koalicija “Bolja Pljevlja, Bolja Crna Gora”, koju čine 18 odbornika DF-a i Nove od ukupno 35 predstavnika u lokalnom parlamentu.

I SNP će nastupiti samostalno na tim lokalnim izborima. SNP je ranije dobio odluku da nosioc liste bude Miloje Pupović.

Bonus video: