Študman: Crna Gora može pomoći susjedima na putu ka EU

Študman je pohvalio napredak koji Crna Gora ostvaruje na putu prema EU, kao i veoma uspješnu saradnju Crne Gore sa OEBS-om i Misijom OEBS-a
5 komentar(a)
eu, Foto: Shutterstock
eu, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.03.2014. 19:47h

Crna Gora, kao lider u regionu, ima veoma važnu ulogu i može pomoći susjedima u procesu približavanja Evropskoj uniji (EU) i drugim međunarodnim organizacijama, rekao je predstavnik OEBS-a Žerar Študman.

Potpredsjednik Vlade i ministar vansjkih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je Študmana, specijalnog predstavnika predsjedavajućeg OEBS-a za zapadni Balkan, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“Študman je pohvalio napredak koji Crna Gora ostvaruje na putu prema EU, kao i veoma uspješnu saradnju Crne Gore sa OEBS-om i Misijom OEBS-a u Podgorici” kaže se u saopštenju Ministarstva.

Lukšić je, kako se navodi, rekao da je prisustvo Misije OEBS-a u Crnoj Gori od izuzetne važnosti i pozdravio pravce budućeg djelovanja, istakavši da su u skladu sa naporima koje Crna Gora čini u kontekstu regionalne saradnje, konkretnih inicijativa i zajedničkih projekata zemalja zapadnog Balkana.

Sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali i o budućim modelima saradnje Crne Gore i OEBS-a, kao i drugim važnim pitanjima iz oblasti regionalnih odnosa.

Bonus video: