Crna Gora ima punu podršku Višegradske četvorke

Iz Ministarsrva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) je saopšteno da je Pejović upoznao sagovornike s dinamikom procesa pristupanja Crne Gore EU
1 komentar(a)
Višegradska četvorka, Foto: Vlada Crne Gore
Višegradska četvorka, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.03.2014. 13:33h

Crna Gora ima punu podršku Višegradske četvorke (V4) na putu prema punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU), saopšteno je na sastanku te asocijacije kome je prisustvovao glavni pregovarač Aleksandar Pejović.

U delegaciji V4, koja boravi u Crnoj Gori, nalaze se direktori za EU poslove u MVP Mađarske Balint Odor, Poljske Artur Ožehovski i Češke Jaroslav Kurfirst i direktor odjeljenja za jugoistočnu Evropu i Tursku u MVP Slovačke Roman Hlobenj.

Iz Ministarsrva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) je saopšteno da je Pejović upoznao sagovornike s dinamikom procesa pristupanja Crne Gore EU.

"Istakao je da Crna Gora, prateći dobra iskustva i model V4, nastoji da izgradi svoju poziciju u regionalnim inicijativama i posebno u procesu evropske integracije", kaže se u saopštenju.

Iz MVPEI navode da su na sastanku razmijenjena mišljenja o konkretnim potrebama iz procesa pristupanja i mogućim programima stručne i tehničke saradnje.

"Predstavnici V4 su posebno pozdravili posvećenost i rezultate koje je Crna Gora pokazala kroz predsjedavanja najvažnijim regionalnim inicijativama, afirmišući u punoj mjeri politiku dobrosusjedstva i očuvanja regionalnog dijaloga kao najbolju preporuku za ekonomski progres i napredak prema članstvu u EU", navodi se u saopštenju

Bonus video: