Božidarki Krunić orden Viteza italijanske zvijezde

Krunić se u ime Vlade, Ministarstva, kao i u svoje ime zahvalila Ambasadi Italije na dodijeljenom priznanju i istakla da nagrada predstavlja veliku čast za Vladu i nju lično
244 pregleda 4 komentar(a)
Božidarka Krunić, Foto: MVPEI
Božidarka Krunić, Foto: MVPEI
Ažurirano: 26.03.2014. 17:36h

Orden Viteza italijanske zvijezde, što je najveće priznanja koje se uručuje stranim državljanima za naročite zasluge u promociji kulture Italije, dodijeljen je danas načelnici Odjeljenja za međunarodno pravne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, Božidarki Krunić.

Kako je saopšteno iz MVPEI, Krunić je orden uručen danas na svečanosti u italijanskoj Ambasadi.

“U govoru upriličenom povodom dodjele odlikovanja ambasador Italije Vićenco Del Monako, je naglasio da je Krunić profesionalizmom i predanošću dala veliki doprinos definisanju ugovorne baze između Crne Gore i Italije”, kaže se u saopštenju.

Krunić se u ime Vlade, Ministarstva, kao i u svoje ime zahvalila Ambasadi Italije na dodijeljenom priznanju i istakla da nagrada predstavlja veliku čast za Vladu i nju lično.

Ona je dodala da odlikovanje istovremeno obavezuje na rad na daljem unaprjeđenju odnosa dvije države, prije svega, u oblasti međunarodno pravnih odnosa.

“Ovo priznanje, koje dodjeljuje predsjednik Italije, uspostavljeno 1947. godine, predstavlja najveće priznanje koje se uručuje stranim državljanima za naročite zasluge u promociji italijanske kulture”, naveli su iz MVPEI.

Bonus video: