Pajović: Ime nosioca liste Pozitivne i SDP naredne sedmice

"Ne zanimaju nas drugi kandidati za nosioce lista, već smo posvećeni radu u stranci, našim kandidatima i programu sa kojim ćemo ići ka građanima", rekao je Pajović
44 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 23.03.2014. 14:25h

Podgorici je neophodna demokratska smjena vlasti, jer je postojeća vladajuća klasa uvela nepotizam i korupciju kao normalne pojave, i Demokratska partija socijalista (DPS) to neće promijeniti, bez obzira na personalna rješenja, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

Lider te stranke Darko Pajović kazao je da se Pozitivna, uoči predstojećih lokalnih izbora, ne bavi "mamcima" ni političkim kalkulacijama.

"Ne zanimaju nas drugi kandidati za nosioce lista, već smo posvećeni radu u stranci, našim kandidatima i programu sa kojim ćemo ići ka građanima, kao i što boljem rezultatu Pozitivne na izborima", rekao je Pajović agenciji Mina.

Pajović smatra da će rezultat u Podgorici sasvim sugurno opredijeliti dalja politička dešavanja u državi

"Biće to praktično nova politička snaga Podgorice u kojoj će i oni koji nijesu dnevno politički aktivni dati svoj doprinos, zbog želje da pomognu razvoju i evropskoj budućnosti Podgorice. Novi ljudi i nove ideje, i jedna nova energija, prijeko su potrebni Podgorici, a naša lista će biti upravo takva", naveo je Pajović.

On je kazao da očekuju dobar izborni rezultat jer će, kako je naveo, građani Podgorice prepoznati kvalitet njihove ponude, snagu i viziju razvoja glavnog grada na evropskim vrijednostima.

Pajović smatra da će rezultat u Podgorici sasvim sugurno opredijeliti dalja politička dešavanja u državi.

"Nemam dilemu da ce se nakon promjena na proljećnim izborima, cijeli proces promjena u Crnoj Gori desiti na prvim narednim parlamentarnim izborima”, kazao je Pajović.

Pajović kaže da se, što se tiče izbora u Podgorici, ne postavlja pitanje "koga će naša koalicija podržati, već ko će podržati naš tim koji će voditi Podgoricu"

"Jer je postojeća politička elita uvela nepotizam, korupciju, bahatost, nesigurnost građana na ulicama, djece u školama, čak i ljekara u bolnicama, i to je ono što se mora sistemski mijenjati", naveo je Pajović.

On smatra da sadašnji DPS, takav kakav je, bez obzira na personalna rješenja, ne može doprinijeti iskorjenjivanju loših spojava u društvu.

"Jer ih je upravo njihova 25-godišnja vladavina uvela kao normalnu pojavu i svakodnevicu", dodao je Pajović.

On je naglasio da je potrebno demokratski smijeniti politiku rasprodaje državnih resursa, enormnog bogaćenja pojedinaca i istovremeno siromašenja građana, politiku korupcije kao, kako je naveo, prilikom privatizacije Telekoma ili rasprodaje konternejskih terminala na štetu građana Bara i države Crne Gore.

"Kao i politiku ucjena birača, planiranja izbornih krađa, zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe, kupovine glasova, konačno - politiku koja se danas kritikuje i u Briselu i u Vašingtonu", dodao je Pajović.

On je kazao da se, što se tiče izbora u Podgorici, ne postavlja pitanje "koga će naša koalicija podržati, već ko će podržati naš tim koji će voditi Podgoricu".

"Niti ćemo se baviti podmetanjima opozicionih stranaka kojima 'nijesmo dovoljno opozicioni', niti 'mamcima' DPS-a, jer su nedavna politička trgovina u parlamentu kojom je voljom jedne opozicione stranke DPS-u omogućeno da ima prednost na izborima u Podgorici i prije njihovog raspisivanja, više nego jasan prikaz kako i jedni i drugi zamišljaju politiku - trgovina i lični interesi", naveo je Pajović.

Pozitivna je, kako je naveo, u Ulcinju poslala DPS u opoziciju, i tako je "započeo i proces silaska DPS-a sa vlasti i u lokalnim sredinama"

"Dakle, nama su potrebne političke i društvene promjene, a one neće doći sa priklanjanjem ili prilagođavanjem politici ličnih interesa", poručio je Pajović.

Građanima je, kako je naveo, potrebno vratiti vjeru da se rad i znanje isplati, da je moguće zaposliti se i bez veze, da Crna Gora može da ima uspješna preduzeća, da može da gradi fabrike i otvara nova radna mjesta.

Pajović je kazao da je Pozitivna pokrenula krupne teme koje su političke prilike u Crnoj Gori promijenile iz korijena.

"Tačnije, političke promjene su započele osnivanjem Pozitivne".

"Mi smo dali dokaze za izborne prevare DPS-a kroz aferu snimak, mi smo u oktobru 2012. godine, uprkos izbornim mahinacijama vladajuće klase, oduzeli DPS-u apsolutnu većinu, i ohrabrili one koji su bliski sa njima da se preispituju, ali smo i otvoreno kazali da opozicioni modeli djelovanja i ponašanja moraju da se mijenjaju", naveo je Pajović.

Pozitivna je, kako je naveo, u Ulcinju poslala DPS u opoziciju, i tako je "započeo i proces silaska DPS-a sa vlasti i u lokalnim sredinama".

"Nama je uvijek bio i biće bitniji opšti interes čak i od našeg izbornog rezultata, i tu se očigledno puno razlikujemo od ostalih, jer smo uvijek bili spremni da platimo političku cijenu opšteg dobra", poručio je Pajović.

Bonus video: