Mugoša: Učestvovaću u kampanji, to je partijska obaveza

DPS je na sinoć održanoj sjednici odlučio da nosilac liste te partije na lokalnim izborima u Podgorici bude aktuelni ministar prosvjete Slavoljub Stijepović
75 pregleda 22 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.03.2014. 07:52h

Aktuelni gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je da je odluka da nosilac liste Demokratske partije socijalista na lokalnim izborima u Podgorici bude aktuelni ministar prosvjete Slavoljub Stijepović, donesena u saglasnosti sa rukovodstvom stranke, navodeći da će učestvovati u izbornoj kampanji.

On je izbjegao da odgovori da li će mu Stijepović, kao nosilac liste, biti dobar naslijednik.

"Ne vidim razlog zašto ne bih učestvovao u kampanji, jer mi je to i partijska obaveza. O daljem angažmanu rano je govoriti, neka prvo prođu izbori”, kazao je Mugoša “Vijestima”.

Iako aktuelnom gradonačelniku nije ponuđena nova funkcija, prema informacijama “Vijesti” iz DPS-a, Mugoša do narednog juna ne treba da brine o plati. Ukoliko u međuvremenu ne nađe novo radno mjesto, on će primati platu 12 mjeseci nakon napuštanja funkcije gradonačelnika.

S obzirom da podgorički gradonačelnik u julu puni 64 godine, kao opcija se spominje i penzionisanje. U tom slučaju Mugoša ima pravo na državnu platu dvije godine, dok ne ispuni uslove za starosnu penziju.

Lokalni izbori u Podgorici biće najvjerovatnije održani 25. maja.

Mugoša je na čelu Podgorice proveo 14 godina.

Bonus video: