Rože: Želimo jaču saradnju sa Crnom Gorom

Đukanović je istakao da je Crna Gora posvećena jačanju saradnje sa malim, uspješnim zemljama
54 pregleda 2 komentar(a)
Đukanović i Rože, Foto: Vlada Crne Gore
Đukanović i Rože, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 13.03.2014. 18:32h

Monako je spreman da osnaži saradnju sa Crnom Gorom u oblastima turizma, kulture, nauke, zaštite životne sredine, očuvanja morske kulturne baštine i zaštite biodiverziteta,saopštio je predsjednik Vlade te države Mišel Rože u razgovoru sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem.

Đukanović je tokom drugog dana radne posjete Monaku razgovarao sa Rožeom, sa kojim se saglasio da dobru osnovu za produbljenje sveukupne saradnje predstavlja i okvirni ugovor potpisan između dvije Vlade u junu prošle godine i ugovori o saradnji u domenu održivog razvoja.

“Rože je ocijenio da je Crna Gora ostvarila zavidne rezultate na političkom i ekonomskom planu nakon obnove nezavisnosti i prenio spremnost za snaženje saradnje u oblastima turizma, kulture, nauke, zaštite životne sredine, očuvanja morske kulturne baštine i zaštite biodiverziteta, kao i na saradnju u okviru međunarodnih organizacija”, kaže se u saopštenju iz Vlade.

U razgovorima je, je kako se navodi, izraženo zadovoljstvo prijateljskim odnosima između dvije zemlje, čemu dodatan impuls daje redovan politički dijalog na najvišem nivou.

“Đukanović je istakao da je Crna Gora posvećena jačanju saradnje sa malim, uspješnim zemljama, sa kojima želi da razmjenjuje iskustva i znanja, posebno u onim oblastima gdje postoje komparativne prednosti”, navodi se u saopštenju

Đukanović je, u cilju dinamiziranja odnosa između dvije države, naglasio punu otvorenost Crne Gore za privlačenje stranih investicija, s obzirom da država postaje jedna od najznačajnijih razvojnih destinacija u regionu.

On je, kako se dodaje, upoznao domaćina sa ostvarenim napretkom Crne Gore na planu evropskih i evroatlantskih integracija.

U razgovoru je učestvovao i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Bonus video: