Spisak povlašćenih: Ko je sve imao besplatan pansion u "Bjanki"

Besplatan pun pansion imali su aktuelni premijer i predsjednik Đukanović i Vujanović, ali i njihove porodice, obezbjeđenje i vozači
10 komentar(a)
Hotel Bjanka, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Bjanka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.03.2014. 18:08h

U hotelima “Avala” i “Bjanka” tokom 2011. i 2012. godine najviši crnogorski državni funkcioneri mogli su da borave po povlaštenim uslovima, rečeno je "Vijestima” nezvanično u firmi Bepler Džejkobson Montenegro.

Besplatan pun pansion imali su aktuelni premijer i predsjednik Milo Đukanović i Filip Vujanović, ali i njihove porodice, obezbjeđenje i vozači, na osnovu direktive menadžmenta firme.

Na spisku osoba sa povlaštenim tretmanom u objektima firme Bepler Džejkobson Montenegro u istom periodu bili su Branimir Gvozdenović, Vesna Medenica i Predrag Nenezić. U direktivi stoje imena još nekoliko osoba, među kojima su i suvlasnici i direktori Beplera, odnosno, organizacionih jedinica tog preduzeća.

U avgustu 2012. godine, novom direktivom znatno je skraćen spisak državljana Crne Gore koji mogu besplatno da borave u hotelima, među kojima su Đukanović, Vujanović i Igor Lukšić.

Krajem minule godine pred Osnovnim sudom u Kolašinu počeo je sudski spor po tužbi Beplera protiv izvršnog direktora Zorana Bećirovića, jer je, navodno, omogućio neovlašćeno korišćenje kapaciteta u hotelima “Avala” i “Bjanka”, Františeku Lipki, Aleksandru Berezkovom, Maji Češljević, Momčilu Duloviću, Dijani Janković, Aleksandru Tvrdišiću i Žarku Velimiroviću. Time je, kako je navedeno u tužbi, oštetio firmu za skoro 60 000 eura.

“Bećirović je ignorisao direktive i omogućavao povlašten boravak i onima koji nijesu bili na spisku. To je razlog sudskog spora protiv njega”, rečeno je nezvanično “Vijestima” u Bepleru.

Navodno, Bećirović je i sam sa svojom porodicom ne poštujući direktive pravio visoke račune. Nakon što su ga iz vrha firme čiji je još zvanični izvršni direktor tužili, Bećirović je protivtužbom zatražio naknade za zaradu, poreze, doprinose, kao i naknadu za smještaj.

Osim funkcionera, u hotelu su besplatno mogli da borave i vozači, obezbjeđenje...

Bonus video: