Berane: Kako se DPS priprema za dolazak Đukanovića

„Uoči dolaska Mila premijera Đukanovića u Berane, ispred prostorija DPS se odvijala komedija", piše na FB grupi
243 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2014. 16:34h

Neformalna fejsbuk grupa pod nazivom Opština Berane objavila je na svom profilu „priču u slici i riječi“, koja govori o tome kakve su se aktivnosti vodile ispred sjedišta Demokratske partije socijalsita, neposredno prije dolaska predsjednika te stranke Mila Đukanovića.

„Uoči dolaska Mila premijera Đukanovića u Berane, ispred prostorija DPS se odvijala komedija koja je prirodan nastavak priče iz Harema i bacanja šljunka preko asfalta. Ovaj put, šljunak je stavljen preko zemlje i tako je napravljena šljunkovita bara koja će manje isprljati premijerove cipele nego blato” – piše na ovom fejbuk profilu.

.Dodaje se kako je za ovaj poduhvat angažovano 10 radnika i tri javna preduzeća, upotrijebljena su dva kamiona i korištena dva policijska vozila radi obezbjeđenja.

“Tokom višečasovne akcije bio je i blokiran put od pravca Svetosavke do mosta” – piše na fejbuku neformalne grupe Opština Berane.

Predsjednik Demokratske partije socijalsita Milo Đukanović je boravio u Beranama, gdje je govorio na završnoj konvenciji ove partije, pred vanredne lokalne izbore koji se održavaju u nedjelju.

Na konvenciji je govorio i predsjednik opštine Vuka Golubović, a momci i djevojke sa fejsbuk profila Opština Berane objašnjavaju da je Golubović mislio na njih i fejbuk grupu Luka Berane, kada je kritikovao fejsbuk stranice i nezavisne medije.

“Sinoć, na oproštajnom govoru, predsjednik bivši je našao za shodno da nas pomene. Vuka Golubović :"Naši politički neistomišljenici su sve to vrijeme po fejsbuk stranicama i takozvanim nezavisnim medijima izmišljali, ismjevali probleme građana i naše projekte podrške pokazujući svoju nesolidarnost i bezosjećjnost" – podsjetili su oni na dio Golubovićevog govora na konvenciji DPS.

Fejbuk grupe Opština Berane i Luka Berane odavno su prepoznate i van prostora Berana kao žestoki kritičari vlasti, posebno lokalne.

Oni su objavili razlednicu Berana sa poznatim motivima, srušenom halom sportova, smetlištem Vasove vode, zapaljenim hotelom Berane i posječenim platanima u drverodu u cvjetnom parku, gdje niče zgrada, na čijoj poleđini je umjesto markice nacrtan lik Vuke Golubovića a kao vrijednost naznačeno “deset posto”.

Pripadnici ove neformalne grupe su izveli i performans kada su tu razglednicu dijelili na otvaranju izložbe “Riječ, slika, neprijatelj”, koja je prije dvadeset dana otvorena u Beranama, usred izborne kampanje.

Neformalna fejbuk grupa opština Berane je dospjela u žižu javnosti nešto ranije, kada sun a početku kampanje objavili fotografiju iz zgrade Opštine, snimljenu neradnog dana, na kojoj se vidi kako građani, mahom romske nacionalnosti iz naselja Donji Talum, čekaju na jednokratnu novčanu pomoć koju je dijelio predsjednik opštine Vuka Golubović.

Galerija

Bonus video: