Pajović: Crna Gora treba da uđe u NATO iz bezbjedonosnih razloga

U Pozitivnoj, kako je naveo Pajović, nijesu zastupnici toga da će sa NATO-om doći milijarde investicija
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2014. 18:37h

Crna Gora treba da uđe u NATO alijansu iz bezbjedonosnih razloga, ocijenio je lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, navodeći da su ti razlozi preduslov za kvalitetan ekonomski razvoj države. On je rekao da u Pozitivnoj vjeruju da su dva ključna razloga ulaska Crne Gore u NATO, a to su, kako je naveo, mir i stabilnost.„Smatramo da je iz bezbjednosnih razloga neophodno da Crna Gora uđe u NATO alijansu. Ti razlozi su preduslov da bi Crna Gora imala kvalitetan ekonomski razvoj“, kazao je Pajović Televiziji Crne Gore. U Pozitivnoj, kako je naveo, nijesu zastupnici toga da će sa NATO-om doći milijarde investicija. „Daleko od toga. Ali je takođe jedna velika istina da je ekonomski razvoj mnogo stabilniji u onim zemljama gdje imate bezbjednosnu strukturu, kao što je NATO“, objasnio je Pajović. On smatra da Crna Gora članstvom u NATO ne gubi suverenitet, već ga, kako je kazao, potvrđuje.„Druga stvar je da ste uvijek prisutni za stolom gdje se odlučuje. To je jako bitna stvar. Tako se potvrđuje suverenitet jedne zemlje“, naglasio je Pajović.Komentarišući tvrdnje protivnika članstva u NATO da bi ono Crnu Goru mnogo koštalo, Pajović je rekao da vojna neutralnost košta više nego kada je država član Alijanse.„NATO nije garant da će vam doći milijarde investicija, ali je garant da ćete svakog investitora mnogo više zainteresovati, da će se mnogo konformnije osjećati i da će mnogo brže se odlučiti za ulaganja u odnosu na to da ste vojno neutralni“, kazao je Pajović.

Upitan da li Savjet za NATO radi bolje, Pajović je kazao da generalno sve strukture koje su neophodne u procesu evroatlantskim integracija, u prethodnom periodu nijesu uradile dobar posao kada je u pitanju informisanje građana o benefitima i značaju članstva.„Nije realno očekivati da nemate veliku disproporciju iz razloga što je EU svima primamljiva, ona je vrlo vidljiva, vrlo jasno. I manje - više svi naši građani, kad kažete EU, kao uostalom i većina u regionu, podrazumijeva jedan bolji, lagodniji život“, naveo je Pajović. O NATO alijansi je, kako je dodao, postojalo dosta predrasuda zbog prošlosti ratovanja. Upitan da li Savjet za NATO radi bolje, Pajović je kazao da su generalno sve strukture koje su neophodne u procesu evroatlantskim integracija, u prethodnom periodu, uradile dobar posao kada je u pitanju informisanje građana o benefitima i značaju članstva. Govoreći o planovima Pozitivne kada je u pitanju informisanje građana o članstvu u NATO, Pajović je kazao da je ta stranka napravila Akcioni plan za ovu godinu ne čekajući državne institucije.

Govoreći o planovima Pozitivne kada je u pitanju informisanje građana o članstvu u NATO, Pajović je kazao da je ta stranka napravila Akcioni plan za ovu godinu ne čekajući državne institucije

Galerija

Bonus video: