Bošnjak od Upravnog suda traži da zaustavi Mugošinu anketu

Iz Glavnog grada ocjenili su da je odluka Agencije dokazala neopravdanost optužbi opozicije
0 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.03.2014. 14:43h

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak podnijeće Upravnom sudu tužbu zbog odluke Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka da proglasi zakonitom anketu “Evidentiraj-riješavaj” koju sprovodi Glavni grad. Savjet Agencije zaključio je da se anketa sprovodi zakonito i da podgorička uprava nije prekršila propis koji štiti privatnost građana, iako su anketari službenici Opštine koji traže podatke kao što su jedinstveni matični broj, kvadratura kupatila...

Bošnjak smatra da je Agencija podlegla pritisku DPS-a i Miomira Mugoše.

“Dozvolili su im da nastave aferu “Snimak” uoči podgoričkih izbora. Na takvu odluku podnijeću tužbu Upravnom sudu jer sam sigurna da ne postoji pravni osnov za ovu predizbornu akciju i da nije ispoštovana procedura”, kazala je ona.

I odbornik SNP-a Aleksa Bečić smatra da se Savjet oglušio o zakon, kako bi Mugoši dozvolio da pravi bazu sigurnih glasova pred lokalne izbore. On je upozorio da je anketa morala biti obustavljena, a prikupljeni podaci uništeni.

“Anketiranje je organizovano po oprobanom sistemu sigurnih glasova. Urađeno je na osnovu zakašnjelih odluka gradske uprave, a anketiranje je naloženo službenicima kojima to nije u opisu posla. Ne može radnik Parking servisa da ide po podgoričkim naseljima i anketira građane”, upozorio je Bečić.

Iz Glavnog grada ocjenili su da je odluka Agencije dokazala neopravdanost optužbi opozicije.

Bonus video: