Pozitivna: Hotel Berane staviti u funkciju

"Pozitivna Crna Gora će se nakon 9. marta fokusirati na problem hotela Berane i preuzeti sve aktivnosti za njegovo rješavanje"
9 komentar(a)
Katarina Raičević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Katarina Raičević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 04.03.2014. 09:19h

U Crnoj Gori, privatizacija po modelu vladajuće klase nigdje nije napravila toliko nepravde prema gradu i građanima kao što je to uradila u Beranama, ocijenila je članica Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Katarina Raičević.

"Netransparentnost tog procesa i ugrađivanje raznih biznis mešetara, nekada snažnu beransku privredu dovela je na sam rub provalije. Nijedan privredni subjekat sa promjenom vlasništva nije stavljen u funkciju. Ostale su brojne napuštene, urušene fabričke hale i rudnička okna", kazala je Raićević.

Najočigledniji primjer takve destrukcije, kako je kazala, je hotel Berane, koji od promjene vlasništva nije stavljen u funkciju, bez obzira što Beranama nedostaju smještajni kapaciteti za razvoj turizma.

"Pozitivna Crna Gora će se nakon 9. marta fokusirati na problem hotela Berane i preuzeti sve aktivnosti za njegovo rješavanje. Berane i Beranci zaslužuju mnogo više od onoga što mu daje aktuelna politička elita. Zato će Pozitivna Crna Gora nastojati da se, nekada renomirani turistički objekat, stavi u funkciju i vrati na posao desetine radnike koji su živjeli od rada u ovom hotelu, a sada su ljudi sa socijalnim kartonima", kazala je Raičević.

Bonus video: