Tehnička vlada ili izlazak na ulice

“Lideri opozicije treba da pozovu na opšti bunt, nenasilan i opštenarodni, protiv političko-ekonomskog terorizma", smatra Radulović
50 pregleda 30 komentar(a)
Branko Radulović, Foto: Zoran Đurić
Branko Radulović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.08.2018. 05:31h

Član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Branko Radulović pozvao je opoziciju da počne dijalog oko platforme pod nazivom “Vječna Crna Gora”. Podsjećajući da je do redovnih parlamentarnih izbora ostalo još dvije godine, Radulović je kazao da opozicija treba da organizuje proteste ukoliko Demokratska partija socijalista (DPS) ne pristane na tehničku vladu.

“Platforma na kojoj treba graditi dogovor, mora da sadrži reformu izborne regulative, pravosudnog sistema, ekonomske politike, indentitetska pitanja, poziciju civilnog društva a posebno sastav i mandat tehničke vlade, kao i datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora. Sve manje od toga bi bilo saučešništvo u pogibiji Crne Gore”, kazao je Radulović ističući da jesen mora biti vrijeme javnog dijaloga i dogovora.

“Lideri opozicije treba da pozovu na opšti bunt, nenasilan i opštenarodni, protiv političko-ekonomskog terorizma. Da ponude platformom i javni dijalog grešnom Milu Đukanoviću i DPS-u”.

Radulović je upozorio da će se demografska struktura Crne Gore promijeniti značajnije nego devedesetih, upozoravajući da će migracije ka državama EU biti sve izraženije.

“U Crnoj Gori, prije “žice” ka državama EU, svoju novu postojbinu će naći mnogi iz bližeg i daljeg okuženja, posebno oni koji praktikuju drugačiji islam, imaju sasvim drugačiju kulturu i koji će narušiti naš sklad. Bio sam svjedok u mojoj Staroj varoši konflikta naših komšija muslimana sa onima koji su bili novi i sasvim drugačiji. Demografska slika našeg primorja se intenzivno mijenja. Sve više živi projekat-jedinstveni pojas od Izmira do Bihaća. Sve je više neoislamizma”, kazao je on.

Bonus video: