Pozitivna: Hitno zaustaviti odumiranje sjevera Crne Gore

"Ravnomjeran regionalni razvoj se ne ogleda u činjenici da se otvaraju luksuzni hoteli i ljetovališta na jugu, dok za to vrijeme na sjeveru sve više sela odumire"
53 pregleda 9 komentar(a)
Borko Ojdanić, Foto: Pozitivna CG
Borko Ojdanić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 28.02.2014. 11:01h

Koliko je aktuelna državna i opštinska vlast daleko od svakodnevne besparice i bijede, koja je prisutna u svim selima beranske opštine, najbolje se može vidjeti prilikom posjete svakom od njih, kažu iz Pozitivne Crne Gore Berane.

"Dok farmeri muku muče oko pripreme predstojeće sjetve, nabavke goriva i rezervnih djelova za stare i islužene traktore, mi svakodnevno slušamo idiličnu priču o razvoju crnogorskih sela. Naši mladi, za to vrijeme, odlaze iz Berana, tražeći priliku da zarade i prežive, ili pak, provode vrijeme po lokalnim kafićima i kladionicama. Želimo da beransku mladež preselimo iz kafe-barova i kladionica na poslove koji će im omogućiti bolji standard, realna radna mjesta, jednom rečju - bolji život", istakao je Borko Ojdanić, kandidata za odbornika liste Pozitivna Crne Gora "Srcem za Berane".

Ojdanić ističe da Pozitivna želi da farmere i biznismene budu uspješni, kao i da se potencijal sjevera zemlje iskorist na adekvatan način i podsjeća da sjever raspolaže značajnim resursima i za razvoj seoskog, eko i etno turizma kojima do sada nije posvećena dovoljna pažnja, a na čemu će Pozitivna usmjeriti aktivnosti.

"Ravnomjeran regionalni razvoj se ne ogleda u činjenici da se otvaraju luksuzni hoteli i ljetovališta na jugu, dok za to vrijeme na sjeveru sve više sela odumire. Odumiru, jer se zbog nebrige države i lokalnih vlasti sve manje ljudi opredjeljuje za bavljenje poljoprivredom, sve je više praznih seoskih kuće. Velika razlika između bogatog juga i siromašnog sjevera počinje da bude i ozbiljan demografski problem. Samo tokom prošle godine 1200 stanovnika se odselilo sa sjevera. Stoga svi imamo priliku da 9. marta pokažemo da nam je dosta manipulacija, obmana, partijskih pomoći u sjemenskom materijalu, nafti, rezervnim djelovima i povoljnim kreditima za podobne", kaže Ojdanić.

Pozitivna Crna Gora će raditi u interesu svih građana shodno njihovim realnim potrebama, a ne kako je do sada rađeno praznim obećanjima vlasti uoči izbora. "

"Nudimo pravičan i domaćinski odnos, stručne ljude, jednaka prava za sve, kako one u gradu, tako i za one na selu. Naša partija po prvi put učestvuje na lokalnim izborima i nudi otvorenu, transparentnu, realnu, sprovodljivu i nadasve novu priču posvećnu običnom čovjeku i to, po njegovoj mjeri. Zato, građani Berana, 9. marta zaokružite broj 9 i tako postanite dio jedne uspješne priče. Borka Ojdanića, kandidata za odbornika PCG u Beranama

Bonus video: