Prijetnja smrću kandidatkinji liste "Zdravo Berane"

Božović je kazala da je papirić na kojem je rukom bilo napisano „seljanko ubiću te“, pronašla jutros ispred vrata stana
218 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2014. 17:38h

Kanditatu za odbornika na listi „Zdravo Berane SNP – DF“ Jeleni Božović upućena je teška prijetnja smrću, zbog koje je slučaj prijavljen policiji, saopšteno je na konferenciji za novinare ove političke grupacije.

Božović je kazala da je papirić na kojem je rukom bilo napisano „seljanko ubiću te“, pronašla jutros ispred vrata stana, u ulici 29. novembar.

„Prethodnih dana moje ime je bilo dosta u medijima, kada smo izvodili performans na aerodromu, tako da mislim da je to nekom zasmetalo. Na ovaj način su pokušali da nas zaplaše, ali ja im poručujem da neće uspjeti i da je naša pobjeda izvjesna“ – rekla je Božović novinarima.

Nosilac liste „Zdravo Berane SNP – DF“, poslanik Dragoslav Šćekić rekao je da je ogorčen ovakvim činom, i izrazio nadu da će državni organi pronaći osobu koja je prijeteću poruku ostavila ispred vrata stana kandidatkinje za odbornika Jelene Božović.

„Molim državne organe da rade svoj posao, a onima pojedincima koji su se uplašili od naše pobjede jer su im ugroženi interesi, poručujem da su izabrali pogrešan način. Mi ćemo stati iza svakog ko je sa nama i želi promjene i dobro ovom gradu. Dosta je ovom gradu loših stvari. Ovo je grad gdje svaki građanin treba da se osjeća bezbjedno i sigurno“ – kazao je Šćekić.

On je rekao da je „policija profesionalno odradila posao, ali da je tužilaštvo saopštilo da nema elemenata da pokreće postupak“.

„U slučaju da dođe do nekog težeg oncidenta ili napada na nekoga sa naše liste, naših članova, simpatizera i glasača, odgovornost će snositi Uprava policije i državno tužilaštvo“ – dodao je Šćekić.

Vanredni lokalni izbori u Beranama održavaju se devetog marta, a u trci su jedna koalicija i deset partija. Izborna atmosfera u Beranama se zahuktava, a ovo je prvi ozbiljniji incident do sada.

Policija je, kako je rečeno, zadržala papir na kojem je bila ispisana prijeteća poruka koja je osvanula ispred stana Božović

Policija je, kako je rečeno, zadržala papir na kojem je bila ispisana prijeteća poruka koja je osvanula ispred stana Božović.

Golubović osudio napad

OO DPS Berana osuđuje kukavički čin ostavljanja prijetećih poruka jednoj od kandidatkinja za odbornice u Skupštini opštine Berana.

"Očito da pojednici ne žele da se izbori realizuju u demokratskoj atmosferi i da građani na osnovu kvaliteta ponuđenih programa i sastava odborničkih listi izaberu vlast. Suočeni sa izvjesnim gubitkom na izborima pojedinci pokušavaju da zastrašivanjem pripadnice nježnijeg pola skrenu pažnju javnosti Berana i cijele Crne Gore sa izborne kampanje u kojoj je pobjednik, zahvaljujući kvalitetu politike koju nudi i podršci građana, već poznat. Tokom kampanje bili smo često izloženi neodmjerenim kvalifikacijama naše konkurencije, ali na uvrijede nijesmo reagovali uvredama", navodi se u saopštenju Vuke Golubovića.

On je pozvao sve učesnike izbora da utiču na smirivanje političkih tenzija kako bi izbori bili sprovedeni u skladu sa demokratskim pravilima.

"Izbori jesu važni, ali važniji su naši građanski i komšijski odnosi koje bi trebali svi skupa da njegujemo", zaključuje se.

Galerija

Bonus video: