Pozitivna: Očekujemo dobar izborni rezultat u Beranama, iako je država uz DPS

Pozitivna je prepoznala poljoprivredu, drvopreradu, korišćenje hidropotencijala i turizam kao strateške grane razvoja
6 komentar(a)
Berane, Foto: Wikipedia
Berane, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 22.02.2014. 15:41h

Berane treba odgovornu vlast, depolitizovanu, efektivnu i transparentnu lokalnu upravu bez biznis barijera, poručio je nosilac liste Pozitivne Crne Gore "Srcem za Berane" Rade Čantrić.

On je, kako je saopšteno iz Pozitivne, gostujući u emisiji na Radiju Berane kazao da bez obzira na to što je Demokratska partija socijalista uključila cijeli državni aparat za predstojeće martovske izbore, Pozitivna očekuje dobar izborni rezultat.

"Naše djelovanje je fokusirano na jačanju infrastrukture i terenskom radu kako bi naša poruka stigla do svakog birača. Posebno raduje činjenica da sve veći broj mladih prilazi našoj stranci jer su uvjereni da možemo donijeti dugo očekivane promjene", rekao je Čantrić.

Prema njegovim riječima, reforma javne uprave biće u potpunosti usklađena sa Zakonom o lokalnoj upravi, a novi organi lokalne uprave će, kako je naveo, zadovoljiti očekivane potrebe na putu evropskih integracija Crne Gore.

Čantrić je kazao da je Pozitivna prepoznala poljoprivredu, drvopreradu, korišćenje hidropotencijala i turizam kao strateške grane razvoja beranske opštine.

“Podizanjem kapaciteta u lokalnoj samoupravi, profesionalizacijom, depolitizacijom, mudrom poreskom politikom i zaštitom sopstvene imovine, Opština će postati motor ekonomskog razvoja Berana", poručio je Čantrić.

Kako je kazao, evidentno je da ekonomskog razvoja ne može biti ukoliko ne postoje određeni preduslovi, navodeći da će se razvijanjem gradske, saobraćajne i komunalne infrastrukture, u skladu sa potrebama građana stvoriti povoljan poslovni ambijent, privlačan za investitore.

"Cilj nam je urediti užu gradsku zonu, razvijati saobraćajnu infrastrukturu, kako rekonstrukcijom postojećih, tako i izgradnjom novih saobraćajnica i mostova, vodeći računa o stvarnim potrebama naših građana, a posebno u ruralnom dijelu opštine čime bi smanjili nezaposlenost i siromaštvo, a time zaustavili odliv stanovnika sa sela", rekao je Čantrić.

On je kazao da je Pozitivna prepoznala poljoprivredu, drvopreradu, korišćenje hidropotencijala i turizam kao strateške grane razvoja beranske opštine.

"U tom cilju, reformisana lokalna samouprava će, sa organima čije će nadležnosti biti adekvatno utvrđene, i bez međusobnih preklapanja, raditi na donošenju odgovarajućih subvencija, olakšica i odluka kojima će se stvoriti uslovi za razvoj preduzetništva", rekao je Čantrić.

Bojanić: Sa SDP do promjena u Podgorici

Potpredsjednik Pozitivne Mladen Bojanić je odgovarajući na pitanje novinara zašto su za partnera na lokalnim izborima u Podgorici izabrali Socijaldemokratsku partiju (SDP), kazao da treba naglasiti da je ta partija opozicija u Glavnom gradu što nije slučaj u Beranama.

"Zajedničku saradnju fokusirali smo na Podgoricu iz razloga što je SDP opoziciona partija u Glavnom gradu i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama i djelovanjem dovesti do promjena u Podgorici", objasnio je Bojanić.

On je rekao da Berane zaslužuje novu i odgovornu vlast koja će vratiti tom gradu privredni i ekonomski potencijal po čemu je grad, kakao je naveo, nekada bio prepoznat.

Bonus video: