Berane: Mladi iz "Zdravo Berane" čekali avion koji neće stići

Jelena Božović je kazala novinarima da je razočarana, jer neće stići na modnu reviju u Pariz
98 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2014. 15:46h

Mladi koalicije „Zdravo Berane (SNP – DF)“ izveli su danas performans na aerodromu, „čekajući avion iz Njujorka koji neće stići“.

„Avion iz Njujorka, Podgorice, Minkena, Beograda i Kompenhagena sleće na beransku pistu u četrnaest sati i nastavlja let po bijelom svijetu odmah po prijemu putnika“ – pisalo je na letku koji su mladi dijelili kroz grad, dok su pješice išili prema aerodromu.

Jelena Božović je kazala novinarima da je razočarana, jer neće stići na modnu reviju u Pariz, gdje se zaputila.

„Ja sam dugo vremena živjela u inostranstvu i od kako sam čula da se otvara aerodrom u Beranama, odlučila sam da se vratim ponovo ovdje da živim. Međutim, evo, aviona nema. Čuli smo obavještenje da, zapravo, aerodrom nije ni otvoren, niti će biti. Mi smo prevareni, obmanuti, razočarani. Naivno smo povjerovali u ovu priču, i ne vjerujem da će nas više ovako varati ubuduće“, kazala je Božović.

"Mi smo prevareni": Božović

Njen mladi kolega Stefan Lekić, prije nego je saznao da avion neće stići, izjavio je da ima tremu, „jer prvi put leti, a nije popio tabletu“.

„Ne znam ko vozi avion, Vuka Golubović ili Sveto Marović. Mislim, ipak, Marović. Bićemo razočarani ako ne sleti“ – kazao je Lekić, obučen u šarenu košulju, jer je „krenuo na Havaje“.

Nakon što avion nije došao, mladi kolaicije „Zdravo Berane (SNP – DF)“ su demonstrativno ostavili svoje torbe i trasnparent „Fala zisto“ kod pristanišne zgrade na aerodromu i vratili se kućama.

Aerodom Berane je najčešće davano obećanje u svim izbornim kampanjima u Beranama, ali od njegovog reaktiviranja, uprkos čak i zaklinjanju lokalnih čelnika da će biti aktiviran i stavljen u funkciju, do danas nije bilo ništa.

Vanredni lokalni izbori u Beranama biće održani devetog marta, a u trci je jedna koalicija i deset partija.

Galerija

Bonus video: