MANS će pratiti zapošljavanje, donacije i oprost dugova

Ćalović je pozvala građane da se uključe u borbu da u svakoj fazi izbornog proces bude što manje korupcije
7 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2014. 17:31h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora pratiće zapošljavanje na državnom nivou i u svim crnogorskim opštinama kao i donacije i oprost dugova građanima za vrijeme predizborne kampanje za lokalne izbore kako bi se spriječila nova zloupotreba državnih resursa.

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović kazala je na konfrenciji za novinare da će ta organizacija pratiti cjelokupnu kampanju za lokalne izbore i proces glasanja a ne samo izborni dan.

Ćalović je pozvala građane da se uključe u borbu da u svakoj fazi izbornog proces bude što manje korupcije. Ona je dodala da je neusvajanjem Zakona o izboru odbornika i poslanika vlast jasno dala do znanja da želi da nastavi sa praksom da izboriu ne budu pošteni i da se izvrši pritisak na građane da glasaju za vladajuću strukturu.

Direktor monitoring programa MANS-a Vuk Maraš kzao je da će ta NVO pratiti zapošljavanje na državnom i lokalnom nivou, i truditi se da očiste birački spisak od “fantomskih birača”, duplo upisanih građana i preminulih lica koja se nalaze u spisku.

Iz MANS-a su najavili da će u naredna dva mjeseca širom Podgorice i drugih gradova gdje će se održati lokalni izbori postaviti info-štandove, i pozvali građane da prijave korupciju preko društvenih mreža, veb sajta prijavikorupciju.me i android aplikacije za mobilne telefone.

Ćalović je kazala da je svako ko prijavi korupciju na bilo koji od ovih načina bezjedan i da će ostati anoniman.

Galerija

Bonus video: