Forum 2010 razgovaraće sa SDP i Pozitivnom o udruživanju

"Cilj je udruživanje svih reformskih snaga koje su za stvaranje preduslova za smjenjivost vlasti"
54 pregleda 4 komentar(a)
Vaselj Camaj, Foto: Zoran Đurić
Vaselj Camaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.02.2014. 18:36h

Forum 2010 nastaviće razgovore sa SDP-om i sa Pozitivnom o udruživanu za lokalne izbore u Podgorici.

"Naravno da će u tim razgovorima, glavni cilj Foruma biti udruživanje svih reformskih snaga koje se zalažu za stvaranje preduslova za demokratsku smjenjivost vlasti", kazao je "Vijestima” član Foruma 2010 Vaselj Camaj.

"Mi smo svjesni da bez promjene vlasti nećemo u dogledno vrijeme uspjeti da stvaramo nezavisne institucije sistema, bez kojih se ne može sanjati o pravnoj državi", rekao je on.

Camaj je kazao da se Forum razlikuje od partija i da je njima, za razliku od partija, politika nametnuta i iz prostog razloga što i nakon 25 godina one nijesu uspjele da stvore uslove za slobodne demokratske izbore.

On je dodao da Forum 201o u politiku ne ulazi kao bilo čija konkurencija: „Jednostavno smo procijenili da je potrebno jačati građansku demokratsku opciju koja neće građanima nuditi podjele, nego ravnopravnost i ekonomski prosperitet”.

On je naveo da su izbori u Podgorici vrlo bitni jer smatraju da bi promjena vlasti u glavnom gradu značila dobar početak za promjenu vlasti i na državnom nivou.

"U daljim razgovorima ćemo biti transparentni prema građanima Podgorice, jer želimo da se prekine praksa političkih obmana”, kazao je Camaj.

On je kazao da članove Foruma 2010 raduje činjenica da se stvara atmosfera u kojoj se izbori neće dobijati na etničkim i drugim podjelama, već na političkim i ekonomskim programima. Camaj je ponovio da je Forum imao kontakte i sa DF.

"Cijenimo njihovu političku snagu, i vjerujemo da su oni u ovom trenutku ozbiljna opozicija. Bićemo otvoreni prema svima onima koji djele naše vrijednosti", rekao je Camaj.

Komentarišući situaciju oko pregovora o formiranju vlasti u Ulcinju, rekao je da ga raduje vijest da je došlo do dogovora između Force, DP i Pozitivne.

"Radujemo se što će u toj vlasti partipicirati Pozitivna na čelu sa Dritanom Abazovićem, koji je bio i ostao principjelan u tome da neće koaliciju sa DPS-om, i koji će biti garant da se ubuduće neće desiti zloupotrebe koje su pratile vlast u Ulcinju u prethodnim mandatima", kazao je on.

Bonus video: