Saradnja Crne Gore i Albanije u procesu evropskih integracija

Pejović je posebno ukazao na značaj novog pristupa u pregovaranju
5 komentar(a)
Aleksandar Pejović, Kljajda Đoša, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija
Aleksandar Pejović, Kljajda Đoša, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija
Ažurirano: 14.02.2014. 16:10h

Državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Pejović i ministarka evropskih integracija Albanije Kljajda Đoša imali su danas u Skadru sastanak posvećen unapređenju bilateralne saradnje između Crne Gore i Albanije u kontekstu procesa evropske integracije.

Ambasador Pejović je, kako se navodi u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, predstavio aktuelni momenat u procesu pristupanja s osvrtom na pregovaračku agendu i aktivnosti na otvaranju novih poglavlja.

Pejović je posebno ukazao na značaj novog pristupa u pregovaranju i potrebu produbljivanja saradnje na bilateralnom i regionalnom nivou.

Ambasador je prenio spremnost Crne Gore da pomogne Albaniji u svim oblastima kad je u pitanju proces stabilizacije i pridruživanja, pripreme za kandidatski status, kao i koordinacija aktivnosti u korištenju evropskih fondova.

Ministarka Đoša je iskazala spremnost za produbljivanjem saradnje na polju evropske integracije kako putem razmjene posjeta na visokom nivou, tako i kroz razmjenu eksperata, posebno u oblasti poglavlja 23 i 24, finansijskim poglavljima i saradnji kroz bilateralne, trilateralne i prekogranične programe saradnje.

Bonus video: