Krivokapić o krizi u Ukrajini na zasijedanju PS OEBS-a

On je podsjetio i na svoju posjetu Kijevu i razgovore koje je tom prilikom vodio sa visokim zvaničnicima Ukrajine u naporima da pomogne rješavanju političke krize
55 pregleda 4 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 14.02.2014. 17:02h

Drugog dana Zimskog zasijedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja se održava u Beču, na dnevnom redu bila je organizovana specijalna debata na temu: "Aktuelna situacija u Ukrajini".

Predsjednik PS OEBS-a Ranko Krivokapić je otvorio specijalnu debatu o političkoj situaciji u Ukrajini apostrofirajući aktivnosti koje je PS OEBS imala posljednjih mjeseci od izbijanja krize u toj zemlji.

On je podsjetio i na svoju posjetu Kijevu i razgovore koje je tom prilikom vodio sa visokim zvaničnicima Ukrajine u naporima da pomogne rješavanju političke krize.

"Učesnici debate su pozdravili aktivnosti Parlamentarne skupštine i predsjednika Krivokapića povodom političke situacije u Ukrajini i iskazali očekivanje da će PS i dalje posvećeno pratiti razvoj dešavanja u ovoj zemlji i svojim proaktivnim pristupom doprinositi stabilizaciji prilika", navodi se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

Krivokapić je predsjedavao i današnjom sjednicom Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine na kojem je razgovarano o projektu Helsinki +40 kao i temi ovogodišnjeg zasijedanja koje će biti održano u junu u glavnom gradu Azerbejdžana.

Krivokapić se susreo i razgovarao sa predsjednikom Nacionalne skupštine Avganistana Abdul Rauf Ibrahimijem, kao i sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović.

Na marginama XIII Zimskog zasijedanja Krivkapić se sreo i sa članovima delegacija Francuske, Italije i Maroka u PS OEBS-a.

Bonus video: