Beranski DPS predao listu bez Pešića i Adrovića

Jedan od visokih funkcionera DPS-a zatražio je da ne bude na listi ako Vuka Golubović bude nosilac
206 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2014. 17:47h

Na listi kandidata za odbornike Demokratske partije socijalista (DPS) za vanredne lokalne izbore nema dvojice poslanika i članova Glavnog odbora ove stranke Saše Pešića i Rešida Adrovića.

DPS je predao Opštinskoj izbornoj komisiji(OIK) listu za učešće na lokalnim izborima pod nazivom “Da pobijedi Berane- DPS Milo Đukanović”, koju je, kako je saopšteno iz te partije, “potpisima podržalo 4000 građana Berana”.

Noslilac liste je aktuelni predsjednik Opštine Vuka Golubović, a na drugom i trećem mjestu su predsjednik lokalnog odbora ove partije dr Budo Dabetić i dr Fahrudin Hadrović.

Upada u oči činjenica da među kandidatima za odbornike nema Pešića i Adrovića koji juče nijesu odgovarali na telefonske pozive “Vijesti”, kao ni predsjednik Opštinskog odbora DPS Dabetić kako bi objasnili šta je razlog zbog čega nijesu na listi.

Saša Pešić

Prema jednim izvorima iz DPS, lista bez zvučnih imena je “namjerno tako sastavljena i planirana”.

“Ono što je meni poznato, odlučeno je da ovog puta na lokalnim izborima nastupimo bez imena direktora, lokalnih i državnih funkcionera. Sportski rečeno, odlučili smo da na teren izvedemo novu, rezervnu ekipu. Koliko znam nema drugog razloga” kazao je jedan izvor, lokalni funkcioner DPS-a.

Drugi izvor tvrdi, međutim, da je lista bez Pešić i Adrovića, ipak, posljedica sukoba unutar lokalnog odbora stranke i neslaganja oko toga ko će biti nosilac liste.

“Jedan od visokih funkcionera je čak zatražio da ne bude na listi, ako je na njenom čelu ponovo aktuelni predsjednik Opštine Golubović. Oni koji su se bunili oko toga kako je u proteklom peridu vođen grad i otvoreno govorili kakvi su ‘rezultati’ kažnjeni su time da nijesu stavljeni na listu”, kazao je ovaj izvor.

Lista ove partije nije predstavljena javnosti do potvrđivanja od strane OIK. Prema nezvaničnim informacijama, na njoj se osim Golubovića, Dabetića i Hadrovića, nalaze Spomenka Đalović koja je prvi put na izbornoj listi, Bogdan Fatić, Vujica Ljubić koji je takođe prvi put na listi DPS, Ranko Raičević, Gordana Đukić, doc. Draško Došljak. Sljedeći na listi DPS, što je kuriozitet, je šef humanitarne organizacije Karitas Luksemburg za Crnu Goru Ervin Mandžukić.

Slijede Branko Femić, Milonja Veljić, Aleksandra Zečević, Dalibor Šćekić, Radoš Raičević, Lidija Kljajić, Hafiz Novalić, Bobo Joksimović, Aleksandar Babović, Nikola Komatina...

Galerija

Bonus video: