Pavlović: Radojević se sprda sa Upravnim sudom i zdravim razumom

Pavlović je rekao da je Radojević partijska borkinja koja je braneći DPS-ove izborne krađe, odbila da mu dostavi tražene podatke
169 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2014. 19:32h

Poslanik DF Koča Pavlović ocijenio je da se direktorka MONSTAT-a Gordana Radojević i njena pravna služba “sprdaju sa zakonima, sa Upravnim sudom, sa Skupštinom i sa zdravim razumom” jer su odbili da sprovedu odluku Upravnog suda i dostave mu elektronske baze podataka sa prethodnog popisa stanovništva.

Pavlović je kao predsjedavajući Anketnog odbora od MONSTAT-a zatražio bazu podataka sa popisa sa imenima popisanog stanovništva da bi, kako je naveo, ukrštanjem tih podataka sa podacima iz biračkog spiska, utvrdio imena nekoliko desetina hiljada "fantomskih birača".

Upravni sud je tokom januara donio odluku da Pavlović ima pravo da dobije podatke, ali Radojević ih nije ustupila.

Gordana Radojević

Ona je obrazložila da tajni podaci mogu biti klasifikovani u četiri kategorije i to kao "strogo tajni", "tajni", “povjerljivi" i kao "interni".

U obrazloženju koje je Pavlović dobio navedeno je da on kao član Anketnog odbora ima pristup tajnim podacima, ali ne i onim sa nižim stepenom tajnosti, odnosno povjerljivim kako su klasifikovani oni sa popisa, što je Pavlović ocijenio kao “mentalni biser”.

Pavlović je dodao da je Radojević partijska borkinja koja je braneći DPS-ove izborne krađe, očekivano odbila da mu dostavi tražene podatke.

Galerija

Bonus video: