Forca mjesto gradonačelnika nudi Đeki, sporne druge funkcije

Šef ulcinjskog DPS-a je rekao da će sačekati epilog pregovora albanskih partija kako bi eventualno organizovao sastanak partnera na državnom nivou
0 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Boris Pejović
Nazif Cungu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2014. 20:46h

Forca je ponudila mjesto gradonačelnika Ulcinja koaliciji koju predvodi lider DP Fatmir Đeka, ali je još neizvjesno da li će ove albanske partije i DUA uspjeti da se dogovore o svim kadrovskim rješenjima tokom sjutrašnjeg nastavka pregovora, prije nego što vjerovatno u ponedjeljak drugi put sjednu za pregovarački sto sa DPS-om.

Mjesto predsjednika Đeki je, kako tvrde sagovornici „Vijesti”, ponudio Nazif Cungu kao protivuslugu za podršku koju mu je dala DP prije dvije godine kada je izabran za prvog čovjeka Ulcinja.

"To je bilo na početku pregovora i zasada je to pitanje ostavljeno po strani. Ukoliko se složimo oko ostalih kadrovskih rješenja, mislim da će Đeka biti novi predsjednik Opštine”, kazao je jedan izvor.

Drugi izvor je naveo da je tačno da Forca nudi mjesto predsjednika koaliciji koju čine DP, DS i Perspektiva, ali ne Đeki.

Šef ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić je rekao da će sačekati epilog pregovora albanskih partija kako bi eventualno organizovao sastanak partnera na državnom nivou. Nrekić je ubijeđen da će DPS biti u vlasti.

Sagovornik iz DPS-a je kazao da je ta partija spremna i za opozicione klupe jer “svi znamo da koalicija albanskih partija neće trajati ni godinu i po ili dvije” i da bi nakon toga DPS na novim izborima bio još jači.

Bonus video: