Liberalna partija i DPS počeli pregovore o nastupu na izborima u Podgorici

On je rekao da će nastup LP na predstojećim lokalnim izborima u 11 gradova zavisiti od procjene opštinskih odbora
72 pregleda 22 komentar(a)
Podgorica, šetnja, kafići, Foto: Savo Prelević
Podgorica, šetnja, kafići, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2014. 11:58h

Liberalna partija (LP) počela je razgovore sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Podgorici, saopštio je lider liberala, Andrija Popović.

On je rekao da će nastup LP na predstojećim lokalnim izborima u 11 gradova zavisiti od procjene opštinskih odbora.

U Podgorici je, kako je naveo, jedini poziv za razgovor LP dobila od Demokratske partije socijalista, sa kojom je u koaliciji, i ti razgovori su počeli.

„Od drugih političkih subjekata nijesmo imali poziva. Ako ih bude, mi ćemo se, kao stranka liberalno-demokratskog profila, odazvati svakom pozivu. Po nekom političkom protokolu tako ide – da veći pozivaju manje na razgovore, i to je praksa ne samo kod nas, nego svuda“, rekao je Popović agenciji MINA.

On je podsjetio da je predsjedništvo LP prije nekoliko dana odlučilo da do 20. februara opštinski odbori predlože način izlaska na lokalnim izborima koji će biti održani na proljeće.

„Predloge opštinskih odbora razmatraće Predsjedništvo i Glavni odbor stranke. Do sad se još nije desilo da oni ne prihvate predlog opštinskih odbora“, kazao je Popović agenciji MINA.

Sve građanske partije bliske LP-u

Komentarišući dogovor Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore o zajedničkom nastupu u Podgorici, on je ocijenio da su te dvije partije napravile dobru i politički isplativu kombinaciju za lokalne izbore u Podgorici.

„Sve partije građanskog profila bliske su LP. Ipak, naši opštinski odbori najbolje znaju političku situaciju u svojoj sredini i oni moraju da procijene šta je za nas, na neki način, najisplativije, i sa kim je najrealnije izaći na lokalne izbore“, precizirao Popović.

On je podsjetio da je Predsjedništvo donijelo odluku da se LP sprema za samostalan nastum na lokalnim izborima.

„Pretpostavljam da ćemo u nekih šest opština izaći samostalno, a ako nam u narednih 15-ak dana opštinski odbori predlože neku koaliciju, liberali su uvijek prihvatali ono što predlože opšđtinski odbori“, kazao je Popović.

Bonus video: