DPS: Demokratskom frontu vjeruje mnogo manje od 35% birača

"Matematičke i izborne računice Nebojše Medojevića i Demokratskog fronta su u direktnom sukobu sa istinom"
60 komentar(a)
dpsovci, Foto: Zoran Đurić
dpsovci, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.01.2014. 14:48h

Tvrdnje funkcionera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića da DF uživa povjerenje 35 odsto birača u Podgorici u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju netačnim.

Medojević je juče kazao da je Demokratski front najjača politička grupacija u Podgorici, koju podržava oko 35 odsto birača, dodajući da bi Socijaldemokratska partija (SDP), Pozitivna i Forum 2010 u zajedničkom nastupu mogli da nanesu ozbiljnu štetu Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

"Matematičke i izborne računice Nebojše Medojevića i Demokratskog fronta su u direktnom sukobu sa istinom i zdravom logikom, što i nije neko iznenađenje. Ipak, ono što jeste jasan pokazatelj nesnalaženja sa brojkama je Medojevićeva tvrdnja da je DF „najjača politička grupacija u Podgorici“. DPS prema posljednjem, decembarskom istraživanju uživa povjerenje 43 odsto birača u Podgorici, što jasno govori da nam građani dominantno ukazuju svoje povjerenje i da je Medojević kazao neistinu. Takođe je netačna njegova tvrdnja da „DF ima podršku 35 odsto birača u Podgorici“. Ta podrška je mnogo manja, ali neka se Medojević u preciznu brojku uvjeri na izborima koji su pred nama", navodi se u saopštenju te političke partije.

U DPS-u navode da, iako se Medojeviću svakodnevno priviđaju vanredni parlamentarni izbori, njih neće biti ni ovog puta.

"Lokalni izbori na proljeće imaju identičnu vrijednost u svim opštinama u kojima će biti održani, pa tako i u Podgorici. Za razliku od njega i njegove partije, DPS jednako predano radi u svim opštinama, sa izborima i bez njih, ne umanjujući značaj bilo kog grada. Isticati značaj lokalnih izbora u Podgorici, a pritom prećutkivati nedavni debakl koji je DF doživio u Prijestonici Cetinje, kada mu nije padalo na pamet da pomene bilo kakve vanredne izbore, nije ništa drugo do političko licemjerje. Jasno je da je Medojeviću i DF-u potrebno da sami sebe okuraže u susret još jednom izbornom porazu koji je pred njima. Za to postoje i drugi načini, da ne strada istina svaki put kada neko od njih progovor", navode u DPS-u.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanišić: DF je gubitnički savez, koji druge krivi za neuspjeh >>>

Bonus video: