Stanišić: DF je gubitnički savez, koji druge krivi za neuspjeh

Posvađani sa svima, pa i sa samima sobom, Pavlović i družina ne odustaju čak ni od neutemeljenih kritika na račun Evropske Unije.
13 komentar(a)
Obrad Stanišić, Foto: Screenshot TV Vijesti
Obrad Stanišić, Foto: Screenshot TV Vijesti
Ažurirano: 21.01.2014. 14:29h

Poslanik Demokratske partije socijalista Obrad Stanišić kazao je danas da su Izjave poslanika Demokratskog fronta Koče Pavlovića u intervjuu “Danu” slika su i prilika jadnog stanja u tom političkom savezu uoči lokalnih izbora. Posvađani sa svima, pa i sa samima sobom, Pavlović i družina ne odustaju čak ni od neutemeljenih kritika na račun Evropske Unije.

Stanšić ističe da koliko god se DF trudio da svoje čelne ljude predstavi kao političare koji gaje evropske vrijednosti, maske su pale još nakon predsjedničkih izbora kada su, kako navodi, očajni zbog još jednog poraza, Briselu poručivali da je politika EU prema Crnoj Gori „nepametna, prostitutska i korumpirana“.

"Pavlović je danas učvrstio takav odnos DF-a prema Evropi i Americi, tvrdnjama da „nijesu posvećeni reformama i demokratiji“, te da „štite mafiju“, a ovakve ultimativne poruke iz DF-a Briselu neće doprinijeti evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore”, tvrdi Stanišić.

Stanišić smatra da će jedini efekat ovih opasnih izjava biće taj da će Crna Gora, po ko zna koji put, pred međunarodnim zvaničnicima morati da objašnjava da to nijesu stavovi građana, već, kako navodi, male politikantske skupine koja radi isključivo za sopstvene interese, potpuno zanemarujući državni i društveni konsenzus.

Stanišić zaključuje da su Demokratskom frontu za izborne poraze krivi svi, od građana do Brisela i Vašingtona, samo nikako da se zagledaju u sopstvene redove i priznaju makar sebi da je politika koju vode gubtnička.

"Jer pobjednik nikad ne podcjenjuje moć i mudrost građana da izaberu najbolju političku opciju za sebe i svoju sigurnu budućnost”, ističe na kraju Stanišić.

Bonus video: