DF nije uspio da skupi potpise: "Ovo ćemo pitanje svakako aktuelizovati"

43 komentar(a)
Skupština, Ranko Kriokapić, Foto: Boris Pejović
Skupština, Ranko Kriokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.08.2018. 11:21h

Demokratski front je saopštio da nisu uspjeli da skupe 27 potpisa opozicionih poslanika, kako bi se zakazala vanredna sjednica Skupštine Crne Gore povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi operacije ,,Oluja''.

"Ovom prilikom zahvaljujemo se poslanicima Srđanu Miliću, Danijeli Pavićević, Goranu Daniloviću, Goranu Radonjiću, Anki Vukićević i Aleksandru Damjanoviću koji su podržali našu inicijativu. Podršku za inicijativu, kojom bi se osudio sramni čin Vlade CG i pokrenulo pitanje odgovornosti vrha režima, nijesmo dobili od stranaka Ranka Krivokapića, Alekse Bečića, Dritana Abazovića i Miodraga Lekića", navodi se u saopštenju DF.

Navode da pojedine stranke nisu ni objasnile zašto je inicijativa neprihvatljiva.

"Bojkot parlamenta ne može biti razlog i izgovor, jer mi nismo ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasijedanju, već samo da stave potpis na inicijativu, i tako omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jednom problemu koji će definitivno određivati buduće političke odnose i sudbinu Crne Gore. O njihovom ponašanju neka sude građani. DF će svakako pronaći način da ovo pitanje aktuelizuje na prvom narednom zasijedanju parlamenta, jer ne želimo da dozvolimo, zbog svojih predaka i potomaka, da zbog izdaje vrha režima ostane sramota na licu Crne Gore. Skandal u Kninu pokazao je da za Crnu Goru postoje dva puta – da, kao u ovom trenutku, bude okupirani protektorat i kolonija, ili da podigne glavu, drži do sebe i svog dostojanstva, i do svojih istorijskih prijatelja i saveznika", poručili su u DF.

Bonus video: