SDP: Kada DPS nije uspio devedesetih, neće ni danas DF veličati nestanak Crne Gore

Oni smatraju da ne postoji država koja bi dozvolila proslavu "sopstvene nasilne aneksije, pa makar se na njenom čelu nalazio političar koji je nasilnu aneksiju sopstvene države veličao"
12 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 07.08.2018. 12:51h

Duboko je nazadna i srećom istorijski poražena želja pojedinih konstituenata DF-a za veličanjem nestanka Crne Gore, kazali su u SDP-u.

"Kada u tome nije uspio DPS devedesetih, čiji je predsjednik Đukanović tada govorio da je Podgorička skupština “važan datum u našoj istoriji jer je tada konačno realizovana vjekovna želja južnoslovenskih naroda za formiranjem zajedničke države”, sigurno danas neće uspjeti naličje njegove politike. Zakonom o statusu potomaka dinastije Petrović - Njegoš koji je inicirao SDP propisano je da je 1918 Crna Gora nasilno anektirana", navode u SDP-u.

Oni smatraju da ne postoji država koja bi dozvolila proslavu "sopstvene nasilne aneksije, pa makar se na njenom čelu nalazio političar koji je nasilnu aneksiju sopstvene države veličao".

"Kao jedina vertikala protiv te politike zatiranja Crnogoraca i prava na ime i državu, SDP neće dozvoliti povratak na politiku devedesetih. Crna Gora je naša zajednička kuća u kojoj se svi moramo okupiti oko ustavnog patriotizma, a protivnici toga će ostati na nazadnoj i istorijski poraženoj strani istorije" kazali su iz SDP-a.

Bonus video: