DF: Izdajnički čin zgrozio građane, Vlada podržava zločine nad srpskim narodom

"Činjenica da je MO trebalo čitav dan da reaguje, govori nam da su u Vladi očekivali da će predstavnik režima ostati neprimijećen od strane javnosti"
27 komentar(a)
Demokratski front, DF, Foto: Miloš Rudović
Demokratski front, DF, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 07.08.2018. 11:30h

Reagovanje ministarstva odbrane, odnosno Vlade Crne Gore, "povodom prisustva njihovog predstavnika na proslavi zločinačke ,,oluje'', je priznanje da crnogorska vlast direktno podržava i opravdava zločine nad srpskim narodom", ocijenili su iz Demokratskog fronta.

DF navodi da više ništa ne može prikriti "ovaj izdajnički čin Vlade Duška Markovića, koji je zgrozio većinu građana Crne Gore."

"Činjenica da je MO trebalo čitav dan da reaguje, govori nam da su u Vladi očekivali da će predstavnik režima ostati neprimijećen od strane javnosti. Tako bi Vlada prikrila svoju i sramotu koju je nanijela Crnoj Gori, a ujedno se dodvorila onima koji proslavljaju najveće etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata. Detaljnije komentarisati onakvo saopštenje je bespredmetno, jer se jedan tipični izdajnički potez, kada je krivac uhvaćen na djelu, pokušava odbraniti konfuznim, nelogičnim i naravno sramnim formulacijama, poput one da oni neće da biju tuđe bitke, a nalaze se u sastavu okupacionih snaga u Avganistanu. Ipak, među porukama iz saopštenja MO, posebno mjesto zauzima objašnjenje da se radilo o ,,bezazlenom civilizacijskom činu''. Ima li bestidnije izjave od te, da je za ministarstvo odbrane CG proslava ubistva žena, djece, staraca i etničkog čišćenja ,,civilizacijski čin''? Može li se, ljudski i moralno, ići niže od te izjave, ili od ovoga režima možemo očekivati još?", dodaje DF.

Oni su citirali Sekulu Drljevića, koga nazivaju ideloškim prethodnikom crnogorskog režima i bliskim saradnikom Anta Pavelića sa govora "na sramnom Saboru na Cetinju 12. jula 1941, tokom proglašenja NDCG, pozdravljajući fašističkog okupatora, odnosno svoje mentore".

""Crnogorski narod je ponosan što je uspostava slobodne Crne Gore spojena sa besmrtnim djelima Dučea genijalnog stvaraoca fašističke imperije i sa djelima slavne i pobjedonosne italijanske vojske''. To je nivo i ideološka ravan na kojoj se temelji i pojavljivanje predstavnika režima u Kninu i saopštenje MO koje pravda zločine, i sve je kristalno jasno, kao i potezi vlasti koji u Crnoj Gori mogu uslijediti. DF će se kao i do sada snažno boriti protiv diktature, kao i iskazane namjere da se Crna Gora vrati na ideologiju fašizma od 12. jula 1941. godine. I ne samo DF, dužnost svih antirežimskih snaga je da pruže demokratski otpor planovima ovoga antisrpskog i anticrnogorskog režima. DF je zato povukao prvi potez i tražio zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi se razgovaralo o krizi i opasnoj situaciji u koju nas je uvukla Vlada Duška Markovića. DF očekuje da potpise na našu inicijativu, u naredna dva dana koliko je rok za zakazivanje sjednice, stave svi poslanici opozicije, i da zajedno, pred čitavom javnošću, speremo ljagu sa obraza ove zemlje, i osudimo pokušaj vlasti da u ime svih građana Crne Gore pravda i podržava zločine nad srpskim narodom u zločinačkoj ,,oluji''", zaključuju u DF.

Bonus video: