SDP: Popović "privatizuje" himnu koju smo mi donijeli

"Uvijek kad se pomene ideja ujedinjenja izvornih suverenističkih partija javljaju se oni kojima je cenzus na Cetinju visočiji od Lovćena"
76 pregleda 11 komentar(a)
Skupština, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Skupština, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.01.2014. 14:51h

Socijaldemokratska partja oštro je reagovala povodom izjave prvog čovjeka Liberalne partije, Andrije Popovića, koji je optužio predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića, da je uradio je sve da spriječi intoniranje himne na početku konstitutivne sjednice novog saziva Skupštine Crne Gore.

Ta partija optužila je Popovića da danas pokušava "privatizovati i politizovati himnu".

"Gospodin Popović u njemu svojstvenom maniru pokušava opet prisvojiti tuđe zasluge za sebe i svoju marginalnu političku grupaciju.

Kao što se netačno predstavlja nasljednikom Liberalnog Saveza Crne Gore (LSCG), danas pokušava privatizovati i politizovati himnu koju je, gle čuda, kao i ostale državne simbole predložila Socijaldemokratska partja. I to u Skupštini u kojoj je izvedena po prvi put od kad je na njenom čelu predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić".

Socijaldemokrate nisu zaboravile da se osvrnu i na cenzus partije koja ih optužuje za "tjeranje političkog interesa".

"U istoj Skupštini đe su na predlog SDP-a i državni simboli i crnogorski jezik postali dio Ustava.

Uvijek kad se pomene ideja ujedinjenja izvornih suverenističkih partija javljaju se oni kojima je cenzus na Cetinju visočiji od Lovćena. Jave se oni koji uz pomoć političke korupcije vladaju Podgoricom zajedno sa srpskim narodnjacima i radikalima. I ne smeta im što je iz Statuta Podgorice na zahtjev NS izbačen crnogorski jezik. Digli su ruku i za to, taman kao i onda za prodaju Trstena što je bio uvod u njihovo izbacivanje iz LSCG.

Danas, umjesto da preispita vlastitu ulogu u političkom životu Crne Gore nakon izbora na kojima je od 20.000 glasova dobio 166, uključujući i prijestono Cetinje, gospodin Popović dijeli lekcije iz patriotizma. Vjerujemo da je to njegovo prvo i posljednje utočište, u nedostatku bilo kakve druge politike", zaključuje se u saopštenju SDP.

Bonus video: