Bokeški forum: Kusovac je sluga podgoričke oligarhije

Iz BF su saopštili da imaju brojne razloge da ne podrže Kusovca
93 pregleda 4 komentar(a)
Marija Giljača, Foto: Siniša Luković
Marija Giljača, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.08.2018. 10:57h

Opštinski odbor Bokeškog Foruma Tivat donio je jednoglasnu odluku da ne podrži Sinišu Kusovca kao kandidata DPS-a, za mjesto gradonačelnika Tivta. Kusovac koji je predsjednik OO DPS Tivta, trenutno kao v.d, predsjednik Opštine vodi Tivat nakon što je dosadašnja gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS) prošlog mjeseca podnijela ostavku.

On bi za novog gradonačelnika u punom kapacitetu, trebao da bude imenovan na predstojećoj sjednici lokalnog parlamenta u četvrtak, 9.avgusta. Sa svojih 17 odbornika, DPS i sam ima natpolovičnu većinu u SO Tivat.

Iz BF su saopštili da imaju brojne razloge da ne podrže Kusovca.

“Osnovni, sem toga što kandidat dolazi iz kleptomanske partije koja je ojadila ovaj grad po svim osnovama, jeste i najavljivanje otpisivanja višemilionskog duga stranoj kompaniji. No, ni tu nije kraj. Za svo ovo vrijeme, koliko djeluje kao jedan od faktora vlasti, Siniša Kusovac se dokazao kao neko ko vodi antitivatsku i antibokešku politiku. Sve u cilju zadovoljavanja sebičnih potreba i sebe, ali i svojih podgoričkih starješina. Siniša Kusovac je njihov čovjek od zadatka, uvijek spreman da odradi ono što se od njega očekuje. Zato naravno i jeste tu gdje jeste", kazala je predsjednica OO BF Tivat Marija Giljača.

Ona je podsjetila da je Kusovac članove BF zbog njihovog mota “Boka Bokeljima” nazvao antidržavnim elementima.

“Ironija je da takav epitet dobijemo od člana partije koja je uzduž i poprijeko opustošila Boku i Crnu Goru. Država Crna Gora nikad nije imala razloga da strahuje od Bokelja, ali nećemo ni dozvoliti da se Kusovac i njemu slični ponašaju prema Boki kao prema kravi muzari, zaduženoj da niveliše bezbrojne propale privatizacije ekonomskih eksperata DPS fakulteta", kazala je Giljača dodajući da se Kusovac “trudio da nam u skladu sa 90-im godinama, broji krvna zrnca”.

Bonus video: