Bijelo Polje: SDP neće prisustvovati posljednjoj sjednici SO

Za nas će zakon, Statut, Poslovnik i odluke parlamenta uvijek biti ispred političke volje bilo koje partije ili volje pojedinca
4 komentar(a)
Opština Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Opština Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.12.2013. 18:22h

Klub odbornika SDP-a Bijelo Polje je na jučerašnjem sastanku donio odluku da neće prisustvovati posljednjoj sjednici Skupštine opštine u 2013. godini.

Kao ozbiljan i stabilan politički subjekat SDP je prepoznata kao partija koja nije sklona radikalnim političkim potezima kakav jeste neodlazak na sjednicu Skupštine opštine, na kojoj treba da budu doneseni najvažniji opštinski akti.

Sama ta činjenica upućuje da smo na takav potez bili primorani. Razloga je nekoliko, a svi se svode na poštovanje programa i odluka koje je donijela Skupština opštine.

Insistiranje na zakonitosti i pravdi kao temelju države je glavna programska odrednica SDP-a i oko toga nikada nećemo praviti političke kompromise.

Za nas će zakon, Statut, Poslovnik i odluke parlamenta uvijek biti ispred političke volje bilo koje partije ili volje pojedinca.

U tom smislu Klub odbornika Socijaldemokratske partije ne želi da svojim prisustvom da puni legitimitet takvom radu Skupštine.

Smisao našeg postupka nije da najvažniji akti o kojima će biti raspravljano na sjednici ne budu izglasani. Naprotiv, poznavajući političku scenu i odnose snaga u parlamentu, sigurni smo da će svi predloženi akti biti usvojeni.

SDP, kao konstituent vlasti, nije i ne može biti opozicija, ali će uvijek biti za poštovanja pravila i procedura. Na to nas obavezuje sve veća podrška građana koju dobijamo svakodnodnevno.

Bonus video: