DPS: Danilović se nepozvan brani od poziva za učešće u vlasti

Kako navode, u DPS-u ne pridaju značaj opozicionom predstavniku bez političkog autoriteta
51 pregleda 12 komentar(a)
goran danilović, Foto: Facebook
goran danilović, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.12.2013. 19:07h

Funkcioner Demokratskog fronta Goran Danilović se već nekoliko puta pokušava nepozvan braniti od poziva za učešće u vlasti, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Danilović o pozivu Dačića: Đukanović je doskora bio antisrbin >>>

"Pošto su se već stvarni lideri Fronta, Andrija Mandić i Nebojša Medojević, takođe nepozvani oglasili tim povodom, ostaje nejasna potreba i namjera Danilovića, koji ima značajno manji politički značaj od svojih šefova, da danima o ovome piše i govori. Možda se plaši da je prvo mjesto na, za sada tajnom, spisku izdajnika srpstva koji pravi Medojević rezervisano upravo za njega, pa pokušava polemikom sa DPS-om da ga ubijedi da umjesto njegovog imena upiše nečije drugo", navodi se u reagovanju DPS-a.

Kako navode, oni ne pridaju značaj opozicionom predstavniku bez političkog autoriteta, kome je pružena šansa da se dokaže na predsjedničkim izborima u ulozi šefa štaba, ali su saglasni u njegovoj ocjeni da Vlada nije antisrpska.

"Bitno se razlikujemo u stavu da je ona takva od skora. Naša politika je građanska, okrenuta interesima svih u Crnoj Gori, ali očito Danilović tek sada to uviđa. Da je ostao član DPS vjerovatno bi brže politički sazrijevao, ovako se kandiduje za političara koji najviše piše i priča, a najmanje zna", piše u saopštenju.

Prema njihovim riječima, kao građanska partija sa najvećim koalicionim kapacitetom, koja je oko sebe u vlasti okupila političke predstavnike svih naroda koji žive u Crnoj Gori, DPS je jasno pokazala da joj bilo kakva vrsta diskriminacije nije svojstvena.

"Naprotiv, sa svojim partnerima predano radimo na afirmaciji građanskih načela države i jednakih uslova za sve. To jedino nije prihvatila NOVA, jer ličnim interesima njihovih lidera najviše odgovara da održavaju privid „diskriminisanih“. DPS je politički odraz Crne Gore u kojoj su zastupljeni svi njeni građani, a NOVA pokušava da zastupa jedan njen dio, pri čemu to rade na pogrešan način . Dok se iz sveg glasa brane od zamišljenog neprijatelja, istovremeno uživaju sve benefite države koja ih „diskriminiše“. No, o njihovim postupcima najbolje će prosuđivati na izborima oni na čiju se zaštitu interesa, a u svoju korist, poziva Danilović“, zaključuje se iz DPS-a.

Bonus video: