Vuković: Radna grupa ne bi trebalo da završi sa radom 27. decembra

Vuković smatra da bi pojedinačni predlozi, poslaničkih klubova ili pojedinaca, bili "potpuno urnisanje i poništavanje
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2013. 12:05h

Radna grupa za izgradnju povjerenja u izborni proces ne bi trebalo da završi sa radom 27. decembra, a predlozi poslaničkih klubova bili bi poništavanje dosadašnjih napora članova tog skupštinskog tijela, smatra poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Miodrag Vuković.Radna grupa bi, kako je kazao Vuković, trebalo da se sastane naredne sedmice i konstatuje nesporne stvari, usaglasi dosad urađeno, kao istvari koje su ostale problematčne i nijesu dobile saglasnost. Kopredsjedavajući Radnoj grupi, Srđan Milić, poručio je ranije da će, ukoliko se dan ranije Radna grupa ne dogovori o predlozima zakona, Skupštini ponuditi svoja rješenja. Vuković smatra da bi pojedinačni predlozi, poslaničkih klubova ili pojedinaca, bili "potpuno urnisanje i poništavanje, bez ikakvog razloga, napora koje su uložili ovih pet mjeeci"."To nije potrebno raditi u ovom trenutku, nije korektno prema ljudima koji su uložili napor", kazao je on agenciji MINA.

Sa sjednice Radne grupe

On, kako je kazao, ne vidi da je dobro da Radna grupa sa 27. decembrom završi rad."Vjerujem da ćemo nastaviti sa radom, suočiti se sa činjenicom da idu izbori, da možemo nešto u zakonima raditi korak po korak, predložiti parlamentu, što može donijeti boljitak, a na osjetljivijim stvarima raditi. Biće izbora i poslije 2014. godine", naveo je Vuković.Poslanik Demokratskog fronta (DF), Milutin Đukanović, saopštio je da su zakoni završeni, ali da Radna grupa nema stavove DPS-a oko određenih pitanja. On je najavio da će se Radna grupa sastati 26. decembra i na toj sjednici će se još jednom raspravljati o spornim pitanjima."U svakom slučaju, zakoni će biti predati 27. decembra u proceduru, i nadamo se hitnoj sjednici Skupštine", rekao je Đukanović agenciji MINA. U DF-u, kako je kazao, očekuju da će zakone Skupštini proslijediti sve političke stranke, koje su se saglasile oko svih rešenja."Gotovo sva rešenja su usaglašena između svih političkih partija, jedino DPS ne podržava amandmane na Zakon o fansiranju političkih partija, a koji se odnose na zloupotrbu državnih resursa i nadzor Državne izborne komisije. DPS se još nije izjasnio i o elektronskoj identifikaciji birača kao i u cjelokupnom postupku za glasanje putem pisma", rekao je Đukanović.

Prema riječima Vukovića, zakoni na kojima Radna grupa radi nijesu jednostavni , »da se može na njih tako lako političkim interesom atakovati«

Galerija

Bonus video: