Suhih: Mugoša je velika greška za Podgoricu

Kako kaže Suhih, u izboru između Mugoše i EU, odluka za građane nikad nije bila lakša
55 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2013. 19:58h

Šef odborničke grupe SDP-a u Skupštini Glavnog grada Đorđe Suhih, kazao je da je gradonačelnik Miomir Mugoša velika greška za Podgoricu.

On je reagovao na Mugošine izjave da “SDP-a nema u Podgorici“, i da su trenutno „statistička greška, kao i prethodne tri-četiri godine“.

"DPS sam prednjači u Podgorici - 43 odsto, bez koalicionih partnera. Nešto je malo niže nego u odnosu na cijelu Crnu Goru, gdje smo suvereni sa 44 odsto. DF je nešto malo više u Podgorici - između 29 i 30 odsto, a na nivou Crne Gore 26, sa tendencijom pada. Zadnjih desetak dana porastao je SNP u Podgorici, ali je to niže od Crne Gore - 11 odsto. Tendencija je pada i Pozitivne: u Podgorici 7,4 odsto, a u Crnoj Gori je 8 odsto. Bošnjačka stranka u Podgorici ima 3,7 odsto, u Crnoj Gori 4 odsto. Znate koliko ima SDP? U Podgorici su na pet odsto. Isto toliko i u državi “, kazao je Mugoša u intervjuu za RTCG, pojašnjavajući da su podaci rezultat istraživanja koje je, kako je istakao, „renomirana svjetska marketinška agencija sprovela za potrebe DPS-a“.

Suhih je naveo da “ne želeći da ulazi u to što se u pojedinim političkim krugovima poglavlja 23 i 24 već nazivaju Mugošinim poglavljima, ipak vidljiva pojačana Mugošina nervoza zbog ove nove faze našeg evropskog puta”.

“Imamo puno razumijevanje za Mugošino nervozu budući da će otvaranjem ovih poglavlja jedno od važnih mjerila napretka u pregovorima sa EU biti i procesuiranje korupcije na visokom nivou”, kaže se u saopštenju Suhiha.

On je rekao da ih, ispravno doživljavajući SDP kao autentičnu evropsku političku snagu, ne čudi Mugošina ostrašćenost prema njihovoj partiji.

"Mugošino političko stanje je razumljivo imajući u vidu i činjenicu da se bliži izbor novog Vrhovnog državnog tužioca, kojemu je u opisu posla bavljenje visokom korupcijom, uključujući i onu političku koja je u Mugošinom opisu posla. Jasno je da Crna Gora sa Mugošom i sličnima neće biti uspješan pregovarač sa EU, jer sa takvima teško da ćemo ikad zatvoriti poglavlja 23 i 24. Ako već govorimo o greškama možemo konstatovati da je gospodin Mugoša velika greška za Podgoricu. U izboru između Mugoše i EU, odluka za građane nikad nije bila lakša”, saopštio je Suhih.

Galerija

Bonus video: