Krivokapić Mugošu više ne pominje ni u čestitki

U telegramu koji je poslao povodom 19. decembra, Krivokapić je čestitao Dan opštine “građankama, građanima i Skupštini Glavnog grada“
13 komentar(a)
Mugi i Ranja, Foto: Boris Pejović
Mugi i Ranja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.12.2013. 08:22h

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić izbjegao je da čestita Dan opštine podgoričkom gradonačelniku Miomiru Mugoši i predsjedniku gradske Skupštine Slobodanu Stojanoviću koji je takođe funkcioner DPS-a.

U telegramu koji je poslao povodom 19. decembra, Krivokapić je čestitao Dan opštine “građankama, građanima i Skupštini Glavnog grada“.

“Podgorica ne samo da je oslobođena junačkim naporom 19. decembra, te taj dan slavi kao svoj, već je to datum od posebnog značaja za Crnu Goru i sve njene građane – od Nikoljdanskog ustava 1905. do otvaranja vrata Evropske unije za crnogorske pasoše 2009”, navodi se u Krivokapićevoj čestitki.

U prošlogodišnjoj čestitki, Krivokapić je Dan opštine čestitao i Mugoši. Da se ove godine ne radi o previdu skupštinske službe, potvrđuje čestitka koju je Krivokapić poslao prije četiri dana povodom Dana oslobođenja Tuzi. On je tada čestitao i predsjedniku Gradske opštine Franu Ljuljđuraju, predsjedniku Skupštine Fadilju Kajošaju, dok je povodom 9. decembra poslao čestitku gradonačelniku Danilovgrada Branislavu Đuranoviću, predsjedniku gradske Skupštine Miodragu Đuroviću i odbornicima. Pregledom ostalih dopisa predsjednika Skupštine može se vidjeti da je čestitke uvijek adresirao na predsjednika opštine i predsjednike SO, bez obzira iz koje partije bili i kakve odnose sa njima imao SDP.

Za razliku od Krivokapića, njegov stranački kolega i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević čestitao je i čelnicima podgoričke uprave.

Mugoša je u sukobu sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) od posljednjih lokalnih izbora, kada je uprkos protivljenju tadašnjeg koalicionog partnera odlučio da se ponovo kandiduje za gradonačelnika. Uprkos negodovanju opozicije i socijaldemokrata, Mugoša je reizabran glasovima Demokratske partije socijalista (DPS) i odbornika Narodne stranke, Demokratske srpske stranke i jednog predstavnika Nove srpske demokratije. Krivokapić je zbog toga Mugošu optužio za političku korupciju.

Bonus video: